Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОСТИЗБОРНА ГРОЗНИЦА: Како ТАТА Ескобар каже!

‘-Резултати парламентарних избора у Црној Гори нијесу изненађење јер се и очекивало да у парламент уђу представници четири листе које су то право и оствариле – Европа сад, ДПС, Заједно за будућност Црне Горе и Демократе и УРА, каже за Спутњик новинар Иван Милошевић. Он је увјерен да ће око састава владе опет да пресуди изасланик САД „тата Ескобар”.

Није изненађење, истиче Милошевић, ни драстично мања излазност бирача него раније.

Очигледно да су грађани схватили да се у НАТО државама мало шта мијења, осим што једне особе замијене неке друге, али са истим задацима, односно принципима које доносе велике силе, односно НАТО и ЕУ. Поред тога, и трогодишња претходна власт мало је шта урадила на демонтирању ДПС-а, јер је добар дио државних служби и даље под контролом те странке, што је грађане разочарало. Уз то, грађани су и уморни од изласка на биралишта, па је све то довело до излазности од 56 одсто. Можда је то и права мјера нашег бирачког тијела, гласали су они који живе у Црној Гори и заинтересовани су за њену судбину, док су изостали чартер летови из Луксембурга са гласачима дијасоре, каже наш саговорник.

Изненађујуће изјаве политичара

По његовом мишљењу, изненађујуће су изјаве политичара након избора, јер су сви прогласили да су побједници.

Иако је ДПС са 30 спао на 17 или 18 мандата, а Демократе у пакету са УРА су остале на истом, лидери поменутих странака су презадовољни оствареним. Обична политичка демагогија и потцјењивање интелегенције обичног грађанина. Очигледно је да је ДПС и даље у слободном паду, УРА више никога не интересује, осим Алексу Бечића и да су њихови некадашњи гласачи одабрали друге политичке таборе, коментарише Милошевић.

„Како каже тата Ескобар“

Он је убијеђен да ће главну улогу у састављању нове владе имати Габријел Ескобар.

Вјероватно ће проћи неколико мјесеци залудних преговора око састава нове владе, али када истекне рок и стрпљење Вашингтона, претпостављам да ће се формирати нова влада, и то од странака које дијеле тренутне америчке принципе и интересе. Црна Гора је већ дуже колонија Запада и ништа се у суштини не мијења, осим што се мијењају неки ликови који слијепо слушају шта им Габријел каже. Сматрам да ће главна политичка преокупација Вашингтона бити како да се из власти избаци коалиција Заједно за будућност Црне Горе, јер они су препознати као ‘мали Руси‘ и тобожњи српски националисти, вјерује Милошевић.

Он закључује да, кад се подвуче црта, на Западном Балкану ништа ново:

Нама ће владати нови људи са старим принципима и од свега тога најмање користи имаће обични грађани. Дакле, колонија на мишиће и како нам тата Ескобар каже!”

Извор: спутњик

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРЕПИСКА, “СРПСКА24” – ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: За комунисте има времена, за Равну Гору заузета!

СРПСКА: Први пут обиљежена годишњица оснивања Фочанске бригаде ЈВуО, јунаци који су бранили Србе!

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

glas65

ШТАМПА: Нови број “Гласа Холмије”!

milo-stoltenberg

ДПС ВЕЉЕСИЛА, МОНТЕНЕГРИНИ И ТУРЦИ СЛОЖНИ: Мило замјеник Столтенберга!

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

babunski

СТАРИ ЧЕТНИЦИ: Војвода Петко Илић из Старог Нагоричина!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!