Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОПИС: Упитници и на ћирилици!

Директор Управа за статистику, Миросалав Пејовић је одговорио на допис предсједника Српског националног савјета Црне Горе (СНС ЦГ) Момчила Вуксановића у којем га обавјештава да ће током пописа у Црној Гори од 1.до 15.новембра упитници за лица и и стан и домаћинства бити штампаним и ћириличном писмом. Предсједник СНС ЦГ Момчило Вуксановић недавној је упутио захтјев Управи за статистику да се обрасци за попис становништва штампају равноправно на латиничком и ћириличном писму, а у складу са уставним гаранцијама равноправности ћириличног и латиничног писма.
Управа за статистику , сходно Методологији пописа, јавном набавком планира штампање пописног материјала на начин за Упитник за лица П-1 и Упутник за стан и домаћинства П-2 буду штампани на латиничном и ћириличном писму, наводи се у допису директора Управе за статистику Мирослава Пејовића упоућеног Вуксановићу.
У допису се наводи да ће током теренског рада сваки пописивач имати подједнак број латиничних и ћириличних упитника на распологању.
Штампање пописног материјала радиће штампарија која је добила посао јавном набавком. Уговором који је склопљен са истом, наводи се у допису Управе за статистику.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!

БЕЗОБРАЗНИ ХРВАТИ ТРАЖЕ: Грлић-Радман хоће Дом у Ластви, брод “Јадран”, предлажу Резолуцију о Божићном устанку, опомињу да Црна Гора у ЕУ иде преко Хрватске, па да не помињу Јасеновац!

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

spijunu

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

jakov-milojko-mimo-momir-750x430

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

mitropolija

МИТРОПОЛИЈА ПОРУЧИЛА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ: Окани се јавног суђења и пресуђивања!

brigada11

СРПСКА: Први пут обиљежена годишњица оснивања Фочанске бригаде ЈВуО, јунаци који су бранили Србе!