Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОЛИЦИЈА НЕЗАДОВОЉНА: У вријеме ДПС-а ћутали о непотизму и кршењу закона!

Независни синдикат полиције Црне Горе најавио је протест 20. септембра у минут до 12 испред Министарства унутрашњих послова и позива све запослене у МУП-у, чланове других синдиката, грађанске активисте, НВО сектор и грађане да им се придруже како би заједно послали поруку да закон мора бити исти за све, да одговорност за урађено и речено мора да постоји, да држава Црне Гора и њени прописи морају да се поштују.

Суочени са све већим пропадањем и девастацијом службе који су проузроковани незаконитим одлукама, непотизмом, несналажењем тј.нестручношћу да се један овако важан орган води на прави начин полицијски службеници више не могу да ћуте. Не можемо дозволити да пропада оно што су генерације прје нас стварале мукотрпним радом, додају из Синдиката.

-Намјештени јавни огласи на којима се брутално елиминишу полицијски службеници са дугогодишњим искуством а на њихова радна мјеста доводе партијски другови и родбина високих функционера, запошљавање брачних другова на највише позиције без икаквих огласа и процедура, одбијање запошљавање младих људи који су се на полицијској академији школовали за овај посао само су дио проблема са којима се суочавамо, наводе у саопштењу.

Доношење незаконитих одлука, јавно изречен став да закони за појединце нису обавезујући, кршење Устава Црне Горе и отворена, нескривена дискриминација уводе читаво друштво не терен, како кажу, потпуне правне несигурности и воде у анархију. Додају да кршење ратификованих међународних конвенција које је управо на дјелу би, како упозорава на то Свјетска конфедерација синдиката, могло утицати на европски пут Црне Горе и приступне преговоре за чланство у Европској унији.

Не смијемо остати нијеми на све ово. Будућност свих нас је у питању, генерације које долазе заслужују боље и сигурније друштво за живот. Морамо им то омогућити, поручили су у саопштењу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКА: Напад на мајку и дјечака због ћирилице на мајци показује да Срби нијесу безбједни у Сарајеву!

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Одавно их није брига за образ, а то је најгори морални пораз”!

ПУТЕВИ АНТИСРПСТВА: Промјеном правила усвојена Резолуција о Сребреници, Црна Гора гласала “за”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!