Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Подршка: УНЦГ подржао предлог СНО Васојевића за повлачењем признања Косова!

Удружење новинара Црне Горе подржава иницијативу СНО Васојевића за доношење одлуке о повлачењу признања такозваног Косова. УНЦГ очекује да оборници локалних парламената у Беранама и Андријевици, пред којима ће се ускоро наћи наведена иницијатива, усвоје одлуку о повлачење признања албанске државе на Косову и уваже захтјеве већине грађана да Косово и Метохија мора остати саставни дио Србије.

Одлука локалних власти у Андријевици и Беранама о повлачењу признања Косова вјероватно неће промјенити став данашњих владајућих политичара, нити пресудно утицати да постојећа или нова вкада промијени став о Косову, али одлука има своју посебну политичку и идеолошку тежину, јер показује и доказује да Црна Гора није октенула леђа вјековном српском темељу и светињама на Косову и Метохији. Није потребно посебно истицати шта Космет значи за Црну Гору, сви они који себе зову припадницима овога народа, добро знају на чему су настала дјела највећега међу нама – Његоша. Косовски завјет, иако неки то не виде, још увијек је жив у Црној Гори и уколико га будемо његовали биће гарант опстанка не само Срба у Црној Гори, него и опстанка Космета у Србији, наводи Иван Милошевић, секретар УНЦГ.

Он подсјећа да је попут уласка у НАТО и признавање такозваног Косова урађено мимо воље српског народа у Црној Гори и да су то чак признали и они који су ту срамну одлуку и донијели.

-На будућим генерацијама је да ту одлуку промијене што прије и да Црну Гору и све њене грађане и народе врате косовском завјету и светињама на тој светој српској земљи. Србима се добро не пише, стиснути су са свих страна и они могу опстати једино уколико свој опстанак граде на темељним државним и духовним врлинама које Србе дефинишпу као Србе. Без сумње Срба нема без Косова и кад-тад биће исправљена неправда и извађен братски нож у леђа Србији који је бивша власт задала свим Србима када је признала албанску државу на Косову, појашњава он.

Милошевић истиче да иницијатива СНО долази у прави час и да је знак да Срби у Црној Гори желе да преузму своју судбину у своје руке.

СНО Васојевића покретањем ове иницијативе спашава духовни подвиг Црне Горе и враћа је ономе што је увијек била и због чега је опстала. И УНЦГ ће у границама својих могућности урадити све што може да подржи иницијативу нашег брата Горана Киковића и осталих окупљених под кровом СНО Васојевића, закључује Милошевић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ВРАКА КОД СКАДРА: Слава цркве Свете Тројице!

ТРОЈИЧИНДАН НА РУМИЈИ: Цјеливање крста Светог Јована Владимира!

БЕЛИ ДВОР: Хуманитарни концерт Стефана Ђоковића, сав приход намијењен школи “Антон Скала” у Београду!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jelenaboro

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

joanikije

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

gusle01

У ДАНИЛОВРАДУ: Гусларско вече поводом 72 године ГД “Његош”!

punisa

ДАН КОЈИ ЈЕ ИЗМЈЕНИО ИДЕЈУ ЈУГОСЛОВЕНСТВА: Пуниша Рачић убио Стјепана Радића, краљ Александар увео диктатуру!

alba7

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!