Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Побједници избора у Подгорици: Вуковић запошљава кога стигне, кад-тад ћемо све провјерити!

Носиоци побједничких листа у Подгорици Јаков Милатовић, Јелена Боровинић Бојовић, Данило Шарановић и Лука Ракчевић поднијели су низ захтјева за хитним достављањем информација од органа локалне управе и градских предузећа, који се тичу драстичног увећања броја запослених у тим органима у периоду након избора. Они указују да је незаконито дјеловање предсједника Изборне комисије Главног града (ИКГГ) и функционера ДПС-а Веселина Вукчевића од почетка било само „куповање времена нелегитимној градској управи, како би наставили са злоупотребом јавних ресурса у партијске сврхе“.

Док Вуковићеви извршиоци прљавих радова чине све да спријече јасно исказану изборну вољу, која је ДПС оставила у заостатку од чак 10 мандата у Главном граду, њихови директори и руководиоци у техничком мандату користе прилику и сваког дана немилосрдно запошљавају на десетине и стотине људи, кршећи законе и злоупотребљавајући локалне ресурсе, указали су носиоци изборних листа са октобарских локалних избора.

Они упозоравају све директоре и руководиоце одлазећег ДПС система да добро размисле прије него ли наставе са својим незаконитим радњама, јер ће се у данима који слиједе детаљно чешљати сва документација и о свему информисати Специјално државно тужилаштво (СДТ).

-Умјесто што по ко зна који пут партијске интересе стављају испред интереса нашег Града, нека добро размисле о свом дјеловању, које угрожава градске финансије и додатно оптерећује већ оптерећена градска предузећа. Такво дјеловање ДПС-а је директно усмјерено против интереса Подгорице и одмах престану са таквим штетним активностима, указали су носиоци побједничких изборних листа.

На претходно одржаним локалним изборима у Главном граду, листа предвођена Демократском партијом социјалиста (ДПС) освојила је свега 24 одборничка мандата, док су листе предвођене Европом сад (ЕС), Демократским фронтом (ДФ), Демократама (ДЦГ) и Грађанским покретом УРА освојиле чак 34 одборничка мандата.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦАР ПЛАНИНА: Ком – вaсојевићки Олимп!

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

ПОЗНАТО, А НЕПОЗНАТО: Када су Слобо и Фрањо жељели да буду Тито!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

moskva2

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Забрана руских медија непријатељски акт, одговорићемо!

milo-karikatura-409x298

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

kuci

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

putovrazi

КАДА ПОЛИТИЧАРИ НЕЋЕ ЗАЈЕДНО, ХОЋЕ ПИСЦИ: УКЦГ и УКС представљају књигу Благоја Ж. Поповића ” Стрелице и путоврази”!

velika1

УОЧИ СРЕБРЕНИЦЕ: Имена џелата који су починили масакр у Велици 28. јула 1944. године, муслимани се нијесу извинили Србима и покајали због злочина!