Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“ПОБЈЕДА” И “ВИЈЕСТИ” НИ НА БАДЊИ ДАН НЕ МИРУЈУ: Антисрпске поруке антисрпских уредника!

Пише: Иван Милошевић

Бадњи је дан, сјутра је Божић, прилика да опростимо једни другима, да се помиримо као што су се помирили коначност и бесконачмост! Нажалост те универзалне поруке не долазе до дневних листова “Побједе” и “Вијести” – њихови текстописци данас су послали антисрпске поруке и обећали да за њих помирења са браћом са друге стране нема и да о томе и не помишљају! 

Са насловне странице “Побједе” Радован Радоњић, академик и добитник овогодишње градске награде Цетиња, поручује да је Црна Гора под окупацијом и да нестаје. Наравно, није је задесила нека елементарна непогода, земљотрес, поплава или удар метеора, али јесте промјена власти прије три године. За поменутог академика Црна Гира би и боље прошла након удара неке елементарне катастрофе, него након 30. августа 2020. године. Радоњић оптужује Српску православну цркву за окупаторске намјере према Црној Гори, а све оне који су након 30. августа управљали овим пољуљаним комунистичким бродом, слугама страног газде – Србије, Вучића и његових епигона! 

За Радоњића гори од најгоре земаљске катаклизме је избор Андрије Мандића за предсједника скупштине. Додаје да не схвата да било који Црногорац може мирно да сједи у праламенту док сједницама предсједава четнички војвода! Радоњић на Бадњи дан призива обрачун са свима који су слични Мандићу и то не само вербални, него да треба предузети радикалније мјере против те “катаклизме” која се зове Андрија Мандић! 

Углавном, Радоњићев интервју врви од отворене мржње према Србима, како домаћим, тако и онима из Србије, који су метафизички непријатељи његове Црне Горе, његових Црногораца и његове комунистичке идеологије! Након на прескоке прочитаног разговора са Радоњићем, да сам његов истомишљеник, вјероватно бих отишао до неког ратног пункта да задужим ратну опрему и муницију, јер главна борба тек предстоји! И све то на Бадњи дан и на страницама “Побједе” која за овакво писање Влада ЦГ годишње чашћава са 50.000 евра! 

Нешто перфидније, али нимало мање радикално антисрпство, може се препознати и у колумни Балше Брковића у “Вијестима”. Каже Брковић да је ДПС лош и да је откривена његова превара са српским графитима у Пљевљима, али жали што је скај апликација у други план ставила стварне српске крволоке из Србије, а из домаћег окружења, који ни о чему не сањају него да под своје скуте ставе Црну Гору и Брковићеве Црногорце! Српске војнике у потоњем рату у БИХ назива Младићевим кољачима, а истиче и четничке излете представника нове власти. Брковић жали за аутентичним покретом са почетка 90-тих која се у Црној Гори окренуо против Слободана Милошевића и његових сарадника и констатује да слични организовани отпор према Београду данас не постоји. Након његове колумне слободно би могла да се у Министарство за рад и социјално старање пријави Црногорска герила за одбрану од четника, односно “Младићевих кољача”! Успут да додам да и “Вијести” за овакве и сличне текстове годишње добијају око 50.000 евра из државног буџета! 

Ништа блажи није ни Драшко Ђурановић, првак “Побједе”, по којем Црна Гора, односно његови истомишљеници, треба да прогласе окупацију ЦГ и да се спреме за дуготрајну борбу, вербалну, идеолошку, али и ону другу! 

И све то на Бадњи дан! Свака част браћо Монтенегрини, док се Срби данас окупљају у храмовима молећи се за мир, љубав и помирење, ви сијете мржњу и Србе, као народ, и његове политичке и вјерске предтавнике, проглашавате метафизичким алама и вампирима који сисају крв вашем Монтенегру! 

Ипак и вама Сретан Бадњи дан и Мир Божји, Христос се роди!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ИМА ИХ И ДАЉЕ: Комесари у мантији!

НАШЕ ВРИЈЕМЕ: Тито и како сам постао антикомуниста и заволео четнике!

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!