Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Пљевља: Андрија Мандић и функционери НОВЕ одали почаст хероју са Кошара Предрагу Леовцу!

Предсједник Нове српске демократије и један од лидера ДФ-а Андрија Мандић посјетио са вјечну кућу Предраг Леовца и положио вијенац на његов гроб у пљеваљском селу Тикови.

Почаст хероју са Кошара одали су и предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић, извршни директор Рудника угља Пљевља Милан Лекић и осталим функционерима ДФ-а.

Подсјетимо, Предраг Леовац је погинуо прије 24 године на Кошарама јуначки бранећи своју отаџбину од терориста ОВК-а, регуларних албанских војника и страних плаћеника које је из ваздуха подржавала НАТО авијација.

Данас сам, заједно са мојим сарадницима Миланом Лекићем, Марком Ковачевићем и другим функционерима ДФ-а, посјетио вјечну кућу Предрага Леовца и положио вијенац на његов гроб у пљеваљском селу Тикови. Присуствовао сам помену који је организовала породица Леовац на Велики петак, најтужнији дан у хришћанству, када чак не звоне ни звона на црквама. Прошло је 24 године од Предрагове јуначке погибије на Кошарама 1999. године. Он је тада имао непуних 24 године и заиста ми је била изузетна част што сам његовим родитељима уручио портрет њиховог сина витеза. Хероји попут српског официра Леовца заувијек ће остати важни симболи у колективном памћењу нашег народа – навео је Мандић на Твитеру.

Извор: борба

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КАСНО ЈАКОВ У ЦРНУ ГОРУ СТИЖЕ: Открио да је РТЦГ под политичком контролом, да незналице владају, да је безбједоносни систем пун рупа – то до сада нијесмо знали!

ВРАКА КОД СКАДРА: Слава цркве Свете Тројице!

ШТА НУДИ “БУКВАР СРПСТВА”: Модерни водич кроз азбуку српске историје!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jelenaboro

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

joanikije

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

gusle01

У ДАНИЛОВРАДУ: Гусларско вече поводом 72 године ГД “Његош”!

punisa

ДАН КОЈИ ЈЕ ИЗМЈЕНИО ИДЕЈУ ЈУГОСЛОВЕНСТВА: Пуниша Рачић убио Стјепана Радића, краљ Александар увео диктатуру!

alba7

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!