Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Поруке патријарха Павла и након 14 година живе, његове ријечи нијесу била празна философија!

Његова светост патријарх српски Порфирије поручио је поводом 14 година од смрти патријарха Павла да је сјећање на њега живо не само међу свим православним хришћанима, него и међу многим људима који су имали прилике да се са њим сусретну и да га чују.

Његове ријечи су и данас актуелне по својој снази и истинитости, као и по истим оним изазовима и проблемима са којима се суочава сваки појединац, али и читава заједница и народ – написао је патријарх Порфирије на Инстаграму.

Његова светост је истакао да је блаженопочивши патријарх Павле говорио оно што је осјећао и у шта је вјеровао и да ријечи које је изговарао нису биле празна људска филозофија испуњена таштином и гордошћу.

Његове ријечи биле су скопчане са његовим животом, односно он није једно говорио, а друго чинио. Другим ријечима, оно што је осјећао и оно у шта је вјеровао то је говорио – навео је патријарх Порфирије.

Он је истакао да су бројне врлине красиле личност партијарха Павла, али да је оно што их је држало на окупу и оно што га је чинило да подвиг који је започео доведе до циља, јесте смирење и скромност.

Патријарх српски Павле упокојио се 15. новембра 2009. године на Војномедицинској академији у Београду у 96. години.

Блаженопочивши патријарх остао је упамћен као човјек мира и поштовања међу људима ма које вјере били, а његови најближи сарадници свједоче да се непрестано молио и никада ништа није затражио за себе.

ИЗВОР: РТРС

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КАСНО ЈАКОВ У ЦРНУ ГОРУ СТИЖЕ: Открио да је РТЦГ под политичком контролом, да незналице владају, да је безбједоносни систем пун рупа – то до сада нијесмо знали!

ВРАКА КОД СКАДРА: Слава цркве Свете Тројице!

ШТА НУДИ “БУКВАР СРПСТВА”: Модерни водич кроз азбуку српске историје!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jelenaboro

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

joanikije

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

gusle01

У ДАНИЛОВРАДУ: Гусларско вече поводом 72 године ГД “Његош”!

alba7

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!

punisa

ДАН КОЈИ ЈЕ ИЗМЈЕНИО ИДЕЈУ ЈУГОСЛОВЕНСТВА: Пуниша Рачић убио Стјепана Радића, краљ Александар увео диктатуру!