Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НОВА СРПСКА ПОЛИТИЧКА МИСАО: Срба у Црној Гори 35,6, српски говори 51 одсто становника!

Према истраживању које је спровела Нова српска политичка мисао, 35,6 одсто пунољетних грађана Црне Горе се изјашњава као Срби, а 51,6 одсто каже да говори српски.

У телефонском истраживању које је спроведено у периоду од 22. новембра до 2. децембра на узорку од 1.000 испитаника наводи се да чланство у ЕУ подржава 67,2 одсто грађана, увођење санкција Русији подржава само 17 одсто, а цензуру руских медија свега 7,8 одсто испитаника.

Испитаници су поларизовани по питању НАТО-а, а на питање која земља би требала да буде најближи партнер Црне Горе, највећи број грађана одговорио је да су то Србија и Русија.

Како су показали резултати истраживања, 51,5 одсто грађана сматра да су САД и НАТО криви за рат у Украјини, док многи (40,5 одсто) вјерују да ц́е као победник из тог сукоба изац́и Русија.

Митрополија црногорско-приморска је најбоље оцењена институција (4,01), а чак 60,9 одсто испитаника подржава иницијативу покојног митрополита Амфилохија да се Његошева капела врати на врх Ловц́ена, док је против је 20,3 одсто.

На питање која вам политичка личност у Црној Гори тренутно улива највише повјерења највише испитаника је навело председника Јакова Милатовиц́ (3,62 одсто) и премијера Милојка Спајиц́а (3,18 одсто).

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!