Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Нова српска демократија: Објавити тотални рат мафији!

Данас је одржана сједница Главног одбора Нове српске демократије на којој је констатовано да нелегитимни избор мањинске владе Дритана Абазовића представља још једну проневјеру изборне воље исказане на изборима 30. августа. Одбор је истакао да НСД упорно остаје на путу те велике изборне побједе и поред свега што се дешавало у протеклом времену. Такође, разматрана је укупна актуелна политичка ситуација.

Чланови одбора су нагласили да НСД као национална српска странка данас треба најснажније да настави борбу за права српског народа у Црној Гори.

Наводе да су Срби, иако деценијама тешко дискриминисани, државотворни народ који зна да је увијек био главни ослонац за опстанак и правилни развој било које државе на овим просторима. Казали су да свако насилно искључивање, поготово када је то у директној супротности с демократским стандардима, већу штету ће нанијети узурпаторима и насилницима, него нашем народу.

Сви чланови НСД се радују што Црну Гору поново походи Његова светост г. Порфирије и у свакој прилици ће му исказати нашу хришћанску оданост и високо поштовање. У звању и личности српског Патријарха сабира се читав српски народ кога једино у тој адреси не могу раздвајати нове и старе границе, па чак ни континенти.

На сједници је изнешена забринутост због неодрађеног пописа становништва, непотписаног Темељног уговора са СПЦ и лоших односа званичне Подгорице са нама најближом земљом Републиком Србијом. Речено је да бивша влада није учинила ништа да предузме реформске кораке, већ је само направила још горе стање. Према томе, видљив је наставак угрожености кључних националних интереса српског народа.

Одбор се сложио са ставом предсједника странке Андрије Мандића о пуној подршци специјалном тужилаштву у борби против организованог криминала и корупције. Исказана је сагласност са принципима Демократског фронта у правцу обрачуна са мафијом и корупцијом у државним органима.

Истакао је да европска политика подразумијева управо такве потезе који ће ослободити Црну Гору од криминалних кланова и деценијске пљачке земље. Задња хапшења свједоче да су институције огрезле у криминалним радњама и да се показало истинитим све оно на шта је ДФ упозоравао толико година. Главни одбор је закључио да без „објаве тоталног рата“ мафији од стране некорумпираних дијелова државе нема напретка и да једино тако Црна Гора може направити помак ка бољој будућности и европским вриједностима.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ИСТОРИЈА И ЦРНА ГОРА: Нова сазнања о убиству Бошка Бошковића 1924. године, спорни списи генерала Јауковића!

ДИЈАСПОРА, АНТОНИЈЕ КОВАЧЕВИЋ: Вучићева застава, руско њет и друге игре око Резолуције која најмање има везе са Сребреницом!

ЕМИР КУСТУРИЦА: Резолуција не признаје свјетско право, Српска ће опстати!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА: Текст Резолуције о Јасеновцу!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!