Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕМА РАЗЛОГА ЗА ЗАДОВОЉСТВО: Болесни систем ДПС-а преживио, од правде ни трага!

Лидер Покрета за промјене (ПЗП) Небојша Медојевић казао је да је 2023. година била кључна за њега, а за Црну Гору је закључио да пропада, јер нема капацитета за позитивну демократску транзицију.

Послије дуге, храбре, жестоке, беспоштедне борбе за демократску транзицију друштва, коју сам почео 1988. године (прије 35 година) и прогона, стигматизације, демонизације и перманентних напора ДПС мафијашког режима да ме дискредитује и елиминише, и физички и са политичке сцене, могу извести лични, професионални, али и историјски закључак: Црна Гора нема капацитета за позитивну демократску транзицију – става је Медојевић.

Он даље каже да је дуга и лоша Ђузкановићева владавина искварила народ, а да су корупција и криминал постали дио нашег новог “система вриједности” и нова “традиција” која се преноси са генерације на генерацију. Медојевић подсјећа и на Ђукановићу реченицу: “Мораћете се навићи на неку нову Црну Гору”, којом је бивши предсједник државе на неки чудан начин указао да је до тих промјена и дошло.

Иако је ДПС поражен на изборима 2020., болесни систем који су они изградили је преживио, адаптирао се новим ликовима и новим околностима и функционише на исти начин као у вријеме ДПС. Старе лопове, замијенили су млади лопови. Сви кључни војници ДПС мафије су на истим позицијама у режиму. Нема отварања досијеа УДБЕ, лустрације, хапшења кључних ДПС лопова и заплијене опљачкане народне и државне имовине. Нема правде – констатује Медојевић

Он наводи да без правде, нема слободе.
„Без слободе, нема демократије.
Без демократије, нема правне државе.
Без правне државе, нема тржишне економије.
Без тржишне економије, нема одрживог развоја.
Без одрживог развојанема личног просперитета!“

Медојевић даље истичле да се не може живјети без рада и без стварања нове вриједности, те да ће слом јавних финансија бити резултат популистичке расподјеле пореза прикупљеног од предузетника и становништва, највеће администрације на свијету (у односу на БДП) и покривање дефцита новизадужењима.

Кохабитацијом ДПС мафије и корумпираних џавних институција и политичке елите довешце до слома државе и поретка – сматра он.

Медојевић наводи и да је за четворочлану породицу са двоје малољетне дјеце, линија сиромаштва 450 евра, а толика је и минимална зарада и минимална пензија.

Идеја да већина становништва буде на линији сиромаштва и да мали број људи има милијарде и стотине милиона евра, Мила Ђукановића и Веселина Вукотића се остварила – каже он и додаје да је остварена идеја о земљи трајног сиромаштва, структурне корупције и „владавине олоши“.

Медојевић констатује и да је завршен његов сан о једној малој, слободној, демократској, правној, сјајној држави са помиреним народом који ствара будућност својим радом и стварањем нове вриједности. Он истиче да је буђење било сурово, али отрежњујуће.

Ви више волите и подржавате лажове, лупеже, преваранте, мафијаше него стручне, одговорне, патриоте који вам говоре горку истину и нуде тешке, горке љекове и терапије које једино могу довести до оздрављења – поручио је Медојевић.

Истиче да његове ријечи сада одзвањају другачије по Црној Гори, јер „Медо је све у праву“.

Не мора нико да ме гласа. Али ове ријечи ће остати иза мене. И моја дјеца ће знати ко им је био отац. Мени доста – завршава Медојевић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Нека се припреми, нека се припреми…!

ЕУ И НАТО РАМАЗАНИ: Бошњацима из Црне Горе матична држава Босна и Херцеговина!

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК ПАРТИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА: Најстарији суграђани све лошије живе, власници трговинских ланаца све богатији, а власт ћути!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!