Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Специјални тужилац комуниста, ослушкује глас политике!

Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић рекао је да би шверц дувана био “клинички мртав”, како је тврдио бивши премијер дритан Абазовић, да су надлежни реаговали професионално када су “хапшени” камиони са шверцованим цигаретама.

Он је, гостујући у емисији Контроверза на нашој телевизији, казао да би шверц био окончан да су тужилац и полиција након “хапшења” камиона са шверцованим цигаретама утврдили кроз документацију ко је шпедитер који је направио лажну документацију, ко је ангажовао возача, одакле су цигарете дошле, ко је власник тих цигарета у складишту за слободну зону и да су одатле кренули у истрагу и дошли до врха читаве приче.

Све акције до сада су се, међутим, завршавале хапшењем возача тих камиона с неким малим затворским казнама и са запљеном цигарета. То би била одговарајућа активност да се не ради о организованом криминалу. Али овдје није о томе ријеч, овдје се ради о два велика клана, једном иза којег стоје људи из Бемакса и другом иза којег стоје бивши шеф ДБ-а и премијер Душко Марковић, навео је Медојевић.

Како је рекао, ради се о државним картелима шверца цигарета који су то радили уз помоћ граничне полиције, својих људи у царини, АНБ-а, директора полиције, тужилаца…

-Видите да је син предсједнице Врховног суда признао у СКY комуникацији да је шверцовао цигарете па да има конкуренцију у неким људима који су блиски другом клану. Кад идете тим током дођете до премијера, министра финансија зато што он бира директора царине, дођете до шефа службе јер он мора имати информације тог типа да је рецимо из Луке Бар изашло 94 шлепера са цигаретама за један викенд. Шверц цигарета не да није клинички мртав него је Абазовић са својим људима, директором царине Милошевићем и уз помоћ министра унутрашњих послова, покушао да се угура у тај бизнис, рекао је Медојевић.

Он је додао да је Абазовићев проблем био што су његови људи били доста невјешти у том послу.

Британска царина је довела своје агенте у Луку Бар, са новом технологијом и опремом и овлашћењем које је потписао бивши премијер Здравко Кривокапић. Наши шверцери нису знали да је Кривокапић у Лондону када га је звао Борис Џонсон потписао доста билатералних споразума међу којима је и један којим се допушта обавјештајним структурама британске царине да несметано обављају своје активности везане за сузбијање шверца цигарета на територији Црне Горе, објаснио је Медојевић.

Према његовим ријечима АНБ је у вријеме док је на челу службе био Саво Кентера документовала телефонске разговоре Абазовићевих људи који су неспретно покушали да се угурају у шверц цигарета.

-Све те разговоре и транскрипте има Нововић. Зашто Нововић не процесуира политичке истакнуте особе као што је, рецимо, Спајић на основу мојих кривичних пријава за задужење, концесију…? Зашто не процесуира Абазовића на основу британских обавјештајних активности и АНБ-а? Остаје дилема да ли Нововић поступа као стари комунистички тужиоци, ослушкујући глас политике, да се не замјери премијеру, закључио је Медојевић.

ИЗВОР: адриа

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У БАЧКИМ ГЛОЖАНИМА: Обиљежена годишњица смрти Божидара Жугића, краљевог официра из Пљеваља, његово име дуго било заборављено у Црној Гори!

РАТНИ ТУРИЗАМ: Ускоро аутобуска линија Кијев-Будва!

КАРАЂОРЂЕВИЋИ НА ЦЕТИЊУ: Принца Филипа примио митрополит Јоаникије, династија везана за Црну Гору!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!