Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Небојша Медојевић: Милојко, пажљиво вози “мерцедес”, то је од наших пара!

Један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић, након што је министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић пријавио куповину најновијег мерцедеса А класе, казао је да је Спајић на илегалан начин обезбиједио куповину аутомобила, те му поручио да пажљиво вози, јер је возило платио како каже “новцем грађана” Црне Горе.

Медојевић пита, одакле Спајићу паре да купи Мерцедесов џип од 65.000 евра, те наводи неколико разлога због којих испољава увјереност у своје тврдње.

Тајно уговорио задужење државе од 750 мил евра и уговорио камате непсоредном погодбом, без одлуке Владе, Скупштине. Ангажовао Цитy банк за аранжера емисије обвезница, поред двије инвестионе банке које су аранжирале раније емисије обвезница, без тендера, непосредном погодбом, за вишемилионску надокнаду, наводи Медојевић.

Поручује да је Спајић, непосредном погодбом купио два авиона Ембрарер (без мотора) за 21 милион долара.

Наводи да је у мају “допустио шверц 94 контејнера цигарета за које су шверцери платили људима из врха власти 100 еура по пакету или 9,4 мил. евра”.

У јулу је, без одлуке Парламента, тајно уговорио непознату финансијску трансакцију, непознатог износа, по непознатим условима, са непознатим посредницима, за хеџовање валутног ризика Уговора о кредиту са ЕXИМ банком. Непознато је колико је новца пореских обвезника Спајић ставио на овај хазардерски аранжман са високим ризиком, појашњава Медојевић.

Како је истакао, ово су само “најкрупније противзаконите трансакције које је Спајић тајно, али организовано одрадио са нашим парама”.

Дакле, џип је купљен од наших пара, па ће бити и враћен држави као дио заплијењене имовине стечене криминалом од стране ове организоване криминалне групе финансијских шпекуланата и мешетара. Пажљиво вози тај џип Спајић, јер је то џип грађана Црне Горе чије си паре покрао, закључује Медојевић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

АНДРИЈА МАНДИЋ ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Црна Гора се понизила, Срби се ујединили!

СТАВ И ТО СРПСКИ, МИЛОШ КОВИЋ: Резолуција је фалсификат, након гласања политика реципроцитета!

“СРПСКА КУЋА”: Извини Србијо због издајничке одлуке Владе ЦГ да гласа за Резолуцију о Сребреници!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА: Текст Резолуције о Јасеновцу!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!