Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Наставак срамне политике ДПС-а: Војска ЦГ није дозволила полагање вијенца страдалим у НАТО агресији у Маслинама!

Делегацијама удружења ратних ветерана и бораца, Нове српске демократије и Демократског фронта, као ни родитељима и родбини погинулих војника у НАТО агресији 1999. године, није дозвољено и ове године да положе вијенце у подгоричкој касарни „Марко Миљанов“ и одају почаст страдалима.
Слика може припадати 1 особа, стоји, роуз и активности у природи
Из “Удружења бораца ратова од 1990“ и „Удружења ратних ветерана приштинског корпуса Војске Југославије из Црне Горе – Кошаре 1999“ били су присутни њихови предсједници Радан Николић и Илија Мандић. Николић је нагласио да за овакво понашање Министарства одбране Црне Горе, иза кога стоји премијер Кривокапић, нема законског основа, те да је ово само још један чин наставка бахатог, нечасног и дискриминаторског односа према борцима из деведесетих и атака на достојанство палих бораца, који су трасирали бивши премијер Душко Марковић и његов министар одбране Предраг Бошковић, а настављају да спроводе премијер Кривокапић и министарка Ињац.
Слика може припадати 4 особе, people standing, споменик и активности у природи
Он наводи да ћутање министарства на захтјев министарки Ињац за полагање вијенаца у Даниловграду и Маслинама баца још већу сјенку на цијели догађај.
-Било би нам драго, да заједно са нама вијенац положи представник Министарства одбране или Војске Црне Горе. Наглашавамо да се ради о цивилизацијском, комеморативном, а не политичком чину, те да ћемо испоштовати правила полагања вијенаца у касарнама како сами одредите, истиче се у захтјеву борачког удружења.
Слика може припадати једна или више особа, people standing, активности у природи и споменик
Испред Нове српске демократије и Демократског фронта се обратио посланик овог политичког савеза Радош Зечевић и истакао да не постоје било какве препреке да се омогући одавање поште изгубљеним животима у НАТО бомбардовању. Он је казао да споменик у оквиру касарне, који је подигнут у част палих бораца, представља јавно добро и да је финансиран од борачких удружења.
Припадници Војске Црне Горе нису пристали чак ни да сами положе вијенце на споменик у касарни, већ су остали на капији војног комплекса.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МУСЛИМАНСКА (НЕ)ПРАВДА: Емир Суљагић запријетио делегацији ЕУ што се поклонила српским жртвама у Братунцу – “Платићете ми за ово”!

ЖРТВЕ КОМУНИЗМА: Свети Јаков Тумански, УДБА га на смрт претукла, јер је дијелио “Оче наш”!

ЕМИР КУСТУРИЦА: Фобија од Срба се постепено претворила у мржњу према Србима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

kapela-mauzolej

ПОВРАТАК КАПЕЛЕ ОШАМУТИО МОНТЕНЕГРИНЕ: Не дају маузолеј, па да хљеба неће јест, кажу да је умјетничко дјело какво свијет није гледао!

mandić

ЗБЦГ: Подржавамо парламентарну истрагу о државном удару, након ње Мило ће морати у затвор!

moskva2

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Забрана руских медија непријатељски акт, одговорићемо!

milo-karikatura-409x298

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

putovrazi

КАДА ПОЛИТИЧАРИ НЕЋЕ ЗАЈЕДНО, ХОЋЕ ПИСЦИ: УКЦГ и УКС представљају књигу Благоја Ж. Поповића ” Стрелице и путоврази”!