Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ У БЕОГРАДУ: “Посвећење” у организацији Кадића!

Синоћ је у Народном позоришту у Београду пред препуном двораном Велике сцене изведен јединствен драмски спектакл под називом “ПОСВЕЋЕЊЕ”.

Ова историјска поема са елементима народне драме “Књаз Данило и Кадићи” рађена је у продукцији Рамонда Продуцтион из Београда, Фондације Братство Кадић из Даниловгарада и Фондације Жарко Павловић Кадић из Београда. Многобројна публика која је имала срећу да дође до карте, имала је прилику да види нешто до сада невиђено на позоришној сцени. По први пут у историји спојене су гусле са опером и балетом.

Уз нестварне звуке Ансамбла МО “Станислав Бинички” под вођством маестра Драшка Јанковића и прелепе играчке и кореографске елементе Ансамбла Уна Сага Сербица, ређале су се арије оперских певача Невене Ђоковић, Ане Станковић и Милана Обрадовића укрштене са звуцима гусала Народних гуслара Славка Јекнића и Максима Војводића. Глас народа маестрално је извео Хор министарства одбране док је драмске делове сјајно водила првакиња драме Народног позориста Соња Јауковић.

Сценарио, либрето и режију потписује генијални проф.Драган Елчић који је осмислио овај спектакл и изнео га на сцену са моћном екипом у саставу: кореограф Светозар Крстић; композитор и диригент Драшко Јанковић; директор фотографије проф.Драшко Плавшић; дизајн звука проф.Борис Шурлан; сниматељ Александар Деспотовић и костимограф Борис Чакширан. Књаза Данила веродостојно је приказао глумац Предраг Васић.

Извршни продуцент Горан Иконић и продуцент Жарко Павловић Кадић имали су разлога да буду поносни након громогласног аплауза који је трајао читавих 15 минута.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БУДВА И ИЗБОРИ: Срби против Срба!

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Спајић рекао да ће Црна Гора бити уздржана приликом гласања о Сребреници!

БИТКА НА СУТЈЕСЦИ: Уништење партизана и сналажење четника!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

budva

БУДВА – ИЗБОРИ: Све исто, а све различито – бивши ДФ у двије колоне има већину!

igor

ИГОР ДАМЈАНОВИЋ: Чудо – Сребреница геноцид, Зидани Мост ни злочин!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Захтјеви ДНП-а у складу са политиком ДФ-а, Милојко наставља Милову спољну политику!

partizani

ПАРТИЗАНИ: Од злочинаца до филмских звијезда!

glasanje

ПУТЕВИ АНТИСРПСТВА: Промјеном правила усвојена Резолуција о Сребреници, Црна Гора гласала “за”!