Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НАЈНОВИЈИ РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА У СРБИЈИ: Вучић добио више од свих осталих који су прешли цензус!

На основу обрађена 7.561 од 8.273 бирачка мјеста, Републичка изборна комисија Србије (РИК) објавила је најновије резултате за парламентарне изборе.

Како се наводи на сајту РИК-а, апсолутну већину на парламентарним изборима освојила је листа „Александар Вучић – Србија не сме да стане“. Ова коалиција је, наиме, добила 47,24 одсто гласова.

Потом слиједи листа „Србија против насиља“, која је освојила је 22,86 одсто гласова, затим Социјалистичка партија Србије са 6,67 одсто, док изборна листа „Нада за Србију“ има 4,94 одсто.

Сљедећа је листа „Ми – глас из народа – Бранимир Несторовић“ са 4,63 одсто, док коалиција Двери и Завјетника „Национално окупљање“ има 2,8 одсто гласова.

Када је реч о покрајинским изборима, обрађени су резултати на 1.607 од 1.776 бирачких мјеста.

„Листа СНС освојила је 48,67 одсто гласова. Другопласирана је листа „Србија против насиља“ која је на покрајинским изборима освојила 20,22 одсто. Изборна листа „Ивица Дачић-премијер Србије“ са 5,17 одсто, с тим да је на покрајинским изборима више од СПС-а је освојио Савез војвођанских Мађара – 6,94 одсто. Цензус на покрајинским изборима прошла је и коалциија НАДА са 4,83 одсто гласова“.

Коалиција Двери и Завјетника, према посљедњим подацима, не прелази цензус ни за покрајински парламент с освојених 2,28 одсто гласова у Војводини.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!