Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОНАРХИЈА: Помоћ за дјецу у Белој Цркви!

Хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина, наставља са посвећеном подршком угроженој деци у Србији и Републици Српској. Посредством Фондације Принцезе Катарине у Београду, помоћ је овај пут пружена Дому за децу и омладину „Вера Радивојевић“ у Белој Цркви, како би се подржао њихов рад. Помоћ овом дому омогућили су великодушни донатори и волонтери на 5. годишњем голф излету Лајфлајна Чикаго, који је одржан на Флориди 1. априла 2023. године, а у организацији великог пријатеља Лајфлајна Чикаго, господина Радета Савића.

Као резултат ове акције и на њој прикупљених средстава, у овај Дом испоручено је 8 округлих столова за ручавање, 45 трпезаријских столица, 45 комплета постељине, 15 јастука, 10 дечјих кофера, један блутут звучник, пет комплета ролера са заштитном опремом, седам скутера и пет бицикала.

Њ.К.В. Принцеза Катарина је веома захвална свим присталицама Лајфлајна Чикаго и српској дијаспори на њиховој вишеструко доказаној посвећености српском народу, великодушности и човекољубљу, и што уносе позитивну разлику у свакодневни живот људи.

Веома сам срећна што смо још једном, заједничким снагама, успели да окупимо људе доброг срца који деле исту визију и који су спремни да чине добра дела како би свет учинили бољим местом за све. Велико хвала свим великодушним донаторима, а нарочито господину Радету Савићу, који је препознао потребе установа у Србији, нарочито оних намењених деци без родитељског старања. Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“ и запослени у њему, једна је од многих установа социјалне заштите у Србији које неуморно раде за бољу будућност оних којима је потребна љубав, топла подршка и вођство у најосетљивијем периоду у животу. Било је веома дирљиво видети искрен осмех на лицима деце, знајући да смо привилеговани да помогнемо дивној деци и изванредном тиму професионалаца из Дома „Вера Радивојевић“. Народ Србије је увек срећан што има праве и искрене пријатеље који, иако живе далеко од Србије, не заборављају оне којима је потребна помоћ у нашој земљи, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Директор Дома за децу и омладину „Вера Радивојевић“ у Белој Цркви, Зоран Станковић, изразио је захвалност Принцези Катарини, Хуманитарној организацији Лајфлајн Чикаго, и господину Радету Савићу на драгоценој подршци и великодушности, која ће учинити њихов дневни рад са корисницима много лакшим и бољим.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СТАРИ БРОД: Обиљежене 82 године од злочина усташа Јуре Францетића над Србима!

ИСТОРИЈА И ЦРНА ГОРА: Нова сазнања о убиству Бошка Бошковића 1924. године, спорни списи генерала Јауковића!

ЕМИР КУСТУРИЦА: Резолуција не признаје свјетско право, Српска ће опстати!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

milijarda

ЗАВИСНА НЕЗАВИСНОСТ: Јавни дуг Црне Горе 2006. године био 700 милиона, данас је четири милијарде!