Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОНАРХИЈА И ЈУБИЛЕЈИ: Краљевска породица обиљежила 206 година од смрти Карађорђа!

У маузолеју Краљевске породице, цркви Светог Ђорђа на Опленцу, обележена је 206. годишњица смрти Врховног Вожда Ђорђа Петровића – Карађорђа, оснивача Краљевске династије Карађорђевић.
Г. Предраг Марковић, члан Крунског савета, присуствовао је државној свечаности као мој изасланик, и положио венац на гроб великог Вожда.
На слици може бити: 7 особа
Веома сам срећан што је заоставштина мог претка Карађорђа још увек веома жива и што се његова дела и огроман допринос нашој земљи поштују и данас, 206 година након његове трагичне смрти, као што су се поштовали и у прошлости. Остао је упамћен као велики вођа нашег народа, онај који је ујединио Србе и успео да их поведе у победе које су донеле слободу нашој отаџбини, после вековног ропства. Зато је Карађорђе и данас упамћен као „отац модерне Србије“, како га је и велики Његош звао, рекао је он.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

ПОЗНАТО, А НЕПОЗНАТО: Када су Слобо и Фрањо жељели да буду Тито!

ДАНАС ЈЕ СВЕ ЈАСНО, КАПЕЛА И МАУЗОЛЕЈ ОТКРИЛИ КО ЈЕ КО: Монтенегрини, 100-постотни Црногорци – Брозова идеолошка дјеца и ренесанса комунизма!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

moskva2

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Забрана руских медија непријатељски акт, одговорићемо!

milo-karikatura-409x298

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

kuci

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

putovrazi

КАДА ПОЛИТИЧАРИ НЕЋЕ ЗАЈЕДНО, ХОЋЕ ПИСЦИ: УКЦГ и УКС представљају књигу Благоја Ж. Поповића ” Стрелице и путоврази”!

velika1

УОЧИ СРЕБРЕНИЦЕ: Имена џелата који су починили масакр у Велици 28. јула 1944. године, муслимани се нијесу извинили Србима и покајали због злочина!