Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Његошева капела је жртвована, али се умножава док се не врати на Ловћен!

‘-Ловћенска капела се жртвовала, али она није уништена већ се на небо вазнијела и дјелује са неба, казао је митрополит црногорско – приморски Јоаникије при освештавању цркве Часног крста на Велестову.

Посебна радост је то што је освештана црква подигнута на подобије ловћенске капеле Његошеве, страдалне жртвене светиње. Ловћенска капела се жртвовала, али она није уништена већ се на небо вазнијела и дјелује са неба, рекао је тада Јоаникије, објављено је на сајту Митрополије црногорско – приморске.

Подсјетио је да до сада је саграђено преко 20 реплика ловћенских капела „широм васељене“.

Ево данас смо једну освештали и прибројали томе свештеноме броју Његошевих ловћенских капела, а свака је она Његошева. Тако се Његошева капела умножава докле се не врати на Ловћен, поручио је Јоаникије.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ И УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА: Осуђујемо покушај смјене Јанка Јелића, није култура све што се назива културом!

СРБИН ГАЗИ: Новак Ђоковић у полуфиналу Монте Карла!

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК ПАРТИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА: Најстарији суграђани све лошије живе, власници трговинских ланаца све богатији, а власт ћути!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

висеград

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

romanovi-naslovna-750x430

У БУДВИ: Филм о Николају Другом Романовом!

медо8

У ЦЕНТАР, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Не може се против ДПС мафије борити са њиховим полицајцима, тужиоцима и судијама, нити по законима које су они усвајали да се заштите!

будва

БУДВА: Око Нове окупљена широка коалиција, сигурни у побједу!

скадар

ИЗ СТАРЕ ШТАМПЕ, ЕПИСКОП САВА ДЕЧАНАЦ: Скадар блистава круна српскога југа!