Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИТРОПОЛИЈА: Градоначелник Цетиња на “правовјерној” антицрквеноиј линији!

Градоначелник Пријестонице Цетиње је данас објавио да су институције Пријестонице предале Основном суду у Цетињу тужбе којима траже да се одређена имовина Митрополије упише на  Државу и на Пријестоницу.

Градоначелник очигледно не одустаје од антицивилизацијског и неправедног односа према Митрополији и њеној имовини, потпуно игноришући чињеницу да су народ и надлежне институције Црне Горе о питању црквене имовине већ дали свој суд, што се показало и на примјеру покушаја отимања цркве на Ћипуру.

Овакви потези градоначелника, увјерени смо, служе само у маркетиншке сврхе цетињске локалне самоуправе и доказивања да се налазе на “правовјерној” идеолошкој антицрквеној линији. Сигурно је да не служе владавини права нити интересима грађана Цетиња и Црне Горе.

Митрополија црногорско-приморска ће користећи законске могућности бранити своју имовину, а на надлежним органима Пријестонице, које је градоначелник увео у овакву ситуацију, остаје немогући и, усуђујемо се рећи, нечасни задатак да оспорава неспорну и вјековну црквену имовину.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КАСНО ЈАКОВ У ЦРНУ ГОРУ СТИЖЕ: Открио да је РТЦГ под политичком контролом, да незналице владају, да је безбједоносни систем пун рупа – то до сада нијесмо знали!

МАРКО КОВАЧЕВИЋ: Власт у Никшићу не зависи од једног одборника ГП УРА, у мом говору нема позива на насиље, нико није исправно схватио шта сам рекао!

ДОК МОНТЕНЕГРИНИ СВАКИ СРПСКИ САБОР ПРОГЛАШАВАЈУ ФАШИСТИЧКИМ: Вјоса Османи у Улцињу, каже да је тај црногорски град њен други дом – комите и Јаков ћуте!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jelenaboro

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

joanikije

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

gusle01

У ДАНИЛОВРАДУ: Гусларско вече поводом 72 године ГД “Његош”!

punisa

ДАН КОЈИ ЈЕ ИЗМЈЕНИО ИДЕЈУ ЈУГОСЛОВЕНСТВА: Пуниша Рачић убио Стјепана Радића, краљ Александар увео диктатуру!

alba7

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!