Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Миодраг Лекић: Мило узурпирао Црну Гору!

‘-Први члан Устава каже да је Црна Гора демократска држава, што значи да се поштује воља већине, а у парламенту постоји већина која има право и обавезу да формира Владу, казао је лидер Демоса Миодраг Лекић, гостујући у емисији “Линк” на Радију Црне Горе.

Он је навео да у овом тренутку имамо статус кво и узурпацију предсједника државе који, како је казао, без сумње ради против Устава и понаша се ван уставних надлежности.

Чињеница је да нема никаквог кашњења, јер не постоји категорија, та ријеч потписи, нити рок од 30 дана за предлагање мандатара. То се користи као аналогија, то може бити легитимно у правном смислу, али први члан Устава каже да је Црна Гора демократска држава, то значи да се поштује воља већине. У парламенту постоји већина која има право и обавезу да формира Владу, рекао је Лекић.

Оцијенио је да је ријеч о грубом кршење Устава.

-Ријеч је веома приземним мотивима, жели се елиминисати Скупштина у подјели власти ванредним изборима. Скупштина доноси одлуку о изборима, саставила се Влада или не, нагласио је Лекић, додајући да предсједник нема ту надлежност.

Постоји још једна тендеција, то је да предсједник Ђукановић жели сада, када је прекршио Устав и прекинуо демократски процес, да се извуче, а његова странка је та која ће повремено да тражи скраћење мандата парламенту, додао је сагворни Радија ЦГ.

Он се нада да ће се ускоро изабрати судије Уставног суда.

Ваљда је циљ да после Владе, која је у техничком статусу, да и скупштина буде у истом статусу, а да само предсједник буде у врху. Вјероватно је сљедећи циљ да се елиминише и тужилаштво, које се налази у в.д. стању. Ово је једна узурпаторска политичка операција, оцијенио је Лекић.

Такође, коментарисао је то што је специјални изасланик Европске уније (ЕУ) Мирослав Лајчак као учесник скупа у организацији Атланског савеза у Црној Гори, дао више изјава доминантно усмјерених ка кадровским питањима у црногорској институцији тајних служби.

-У ЕУ имају одмјерене изјаве, а овђе су биле изјаве као протагонисте политичког живота. А блокада Устава се не спомиње, казао је Лекић.

Он је поручио да је за сарадњу са међународном заједницом, посебно са ЕУ.

Велика је грешка изоловати се, али и бити вођен затворених очију. Понављају се ситуације, није тајна да је 43. Влада формирана у међународним круговима, рекао је Лекић.

Додао је да међународни утицај треба бити дозиран.

Неопходно је саопштити пролазницима да није њихово да дрмају црногорске институције, истакао је Лекић.

Извор: Дан

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!

БЕЗОБРАЗНИ ХРВАТИ ТРАЖЕ: Грлић-Радман хоће Дом у Ластви, брод “Јадран”, предлажу Резолуцију о Божићном устанку, опомињу да Црна Гора у ЕУ иде преко Хрватске, па да не помињу Јасеновац!

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

spijunu

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

jakov-milojko-mimo-momir-750x430

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

mitropolija

МИТРОПОЛИЈА ПОРУЧИЛА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ: Окани се јавног суђења и пресуђивања!

tumane1

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!