Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Миодраг Лекић: Мило блокира државу!

Евентуална нова влада нема намјеру да напусти оквир међународних обавеза и све оне се подразумијевају, казао је Миодраг Лекић, лидер Демоса, у емисији „Контакт“ РТВ Никшић.

Коментаришући наводе у медијима о могућности потребе ангажовања међународних посредника који би помогли у разрешавању политичке и институционалне кризе у Црној Гори, Лекић истиче:

Око дубине кризе у којој се налазимо има доста појединаца, представника земаља који овдје долазе и дају изјаве које могу да се узму као корисне. Неке су у не баш прецизним формулацијама, па и дјелују као пријетеће. Мислим да то апсолутно није прихватљиво. Црна Гора је суверена држава и треба да одлучује власт која је изабрана од народа. Ова земља треба да сарађује са једне стране, а са друге не треба да прихвати статус неке колоније и да чекамо да неко дође да нам каже шта треба да радимо.

Како напомиње, Црна Гора јесте у политичкој и институционалној кризи, а главног кочничара за њено разрешење види у предсједнику државе Милу Ђукановићу.

Умјесто да се системом кохабитације покаже општи интерес, да се у крајњем заступа интерес и своје странке иако би он требало да буде предсједник свих грађана, он је сада водећи у акцији да се блокирају институције. Са очигледном стратегијом – што горе по земљу то боље за њега, странку. Али мислим да се прерачунао у свему томе и да ће његова странка имати негативне посљедице такве политике, казао је Лекић.

Правац у ком би требали и морали ићи је деблокада институција и покушај да се изаберу судије Уставног суда и да се парламентарној већини омогући оно што постоји у свим демократским друштвима, да има иницијативу да предложи формирање владе, поручио је Лекић, преноси Дан.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!

БЕЗОБРАЗНИ ХРВАТИ ТРАЖЕ: Грлић-Радман хоће Дом у Ластви, брод “Јадран”, предлажу Резолуцију о Божићном устанку, опомињу да Црна Гора у ЕУ иде преко Хрватске, па да не помињу Јасеновац!

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

spijunu

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

jakov-milojko-mimo-momir-750x430

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

mitropolija

МИТРОПОЛИЈА ПОРУЧИЛА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ: Окани се јавног суђења и пресуђивања!

tumane1

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!