Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Милутин Ђукановић: ДПС одговарају два, четири, пет, али се јеже од три прста!

Предсједник Одбора директора Електропривреде (ЕПЦГ) и предсједник Извршног одбора Нове српске демократије Милутин Ђукановић казао је да је Демократску партију социјалиста (ДПС) „погодило“ његово „држање три прста на срцу током интонирања државне химне на прослави Дана општине Беране и да је та партија „своје фрустрације“ усмјерила на њега лично, као и на политички савез коме припада.

У реаговању на наводе члан Извршног одбора ДПС-а Бориса Муратовића, Ђукановић је навео да је „по њима, дозвољено је дизати два, четири, пет прстију, али само та три им дижу косу на глави“.

-Да је једино ријеч о изливима патолошке мржње, не бисмо се много освртали, али су, нажалост, овакве појаве примјер једног врло опасног стања свијести. То стање, које је деценијама брижљиво гајио ДПС, довело је до тога да покушавају нормализовати србофобни екстремизам, налазећи потпуно прихватљивом, штавише пожељном, идеју о одстрањењу Срба из свих државних институција, па, на концу, и из саме државе. Конкретно, када је ријеч о ЕПЦГ, у посљедњих годину и по дана остварени су резултати о којима су претходници, из редова ДПС-а, могли само да сањају: рекордни профит, чување рада кључних постројења, нови развојни пројекти и, надасве, чињеница да грађани нашу компанију с разлогом доживљавају гарантом економског опоравка Црне Горе, навео је Ђукановић.

Додао је и да разумије „да у ДПС-у имају проблем са тим да се навикну на околности у којима се не злоупотребљавају ресурси и у којима се, први пут након четрдесет година, заправо граде нови производни објекти“.

Наравно, не очекујем од њих да схвате значај инвестирања у будућност, тим прије што су, очигледно, у тој партији научили да су крађа будућности наше дјеце, кроз лоповлук и уништавање природних и привредних потенцијала ове земље, пожељан модел понашања. Отуда ме и не чуди то што рад у најважнијој компанији у Црној Гори доживљавају искључиво као привилегије које су њихови пулени обилато користили јер су мафијашки крчмили јавну имовину и, као бонус, добијали новац за то. Међутим, свјесни смо да им најтеже пада то што се у последњих годину и по дана с њиховим методама рада раскинуло. Да, дошли су нови радници, зато што нам стари нијесу довољни за нове развојне пројекте, а, свакако, није нам циљ да будућим генерацијама у наслеђе оставимо само производне објекте од којих је последњи изграђен прије него што су се неки из ДПС-а и родили, сматра Ђукановић.

Ђукановић је казао да ради у интересу ЕПЦГ, „тако да свим антисрпским шовинистима могу поручити следеће: нијесте нас уништили, нити ће вам такав наум икада проћи“.

Из сваког вашег непочинства смо, као народ, излазили јачи. Сад вам само остаје да почнете пристојно да се понашате или да наставите с ваљањем у брлогу мржње који сте сами створили, закључио је Ђукановић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

АНДРИЈА МАНДИЋ ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Црна Гора се понизила, Срби се ујединили!

СТАВ И ТО СРПСКИ, МИЛОШ КОВИЋ: Резолуција је фалсификат, након гласања политика реципроцитета!

“СРПСКА КУЋА”: Извини Србијо због издајничке одлуке Владе ЦГ да гласа за Резолуцију о Сребреници!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!