Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Милорад Додик: БИХ не функционише, миран разлаз једно од рјешења!

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да се на посебној сједници Народне скупштине брани право Републике Српске да се високи представник бира у складу са Анексом 10 Дејтонског споразума који дефинише начин његовог избора тако да се с тиме сложе и то траже земље потписнице тог анекса, међу којима је и Српска. Додик је нагласио да се став Српске и њених институција у том погледу мора поштовати.

Он је потврдио да је разговарао са специјалним представником Стејт департмента за западни Балкан Метјуом Палмером о ситуацији у БиХ и да му је рекао да је Српска против доласка високог представника.

– Рекао сам му и да БиХ не функционише и да треба да размишља о томе да се мирно разиђе. Рекао сам му да би то могла бити озбиљна алтернатива о којој треба размишљати – навео је Додик у завршној ријечи у Скупштини о оцјени рада високог представника, примјени Анекса 10 Општег оквирног споразума за мир у БиХ /Дејтонског споразума/ у периоду разговора о именовању новог високог представника.

Он је захвалио свим учесницима у скупштинској расправи и додао да треба подржати предложене закључке у вези с овом тачком дневног реда.

Додик је рекао да је опозиција Српске на данашњој посебној сједници у парламенту изнијела бројне лажи па је напустила, иако се ради о важним питањима.

Он је додао да такви поступци најбоље говори о опозицији.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗДРАВ ПРЕДЛОГ, ВЛАДИСЛАВ ДАЈКОВИЋ: Уклонити споменик Броза у Подгорици, било би то у складу са европским резолуцијама!

ГОРА ОД НАЈГОРЕ СКОЈЕВКЕ, АЛЕКСАНДРА ВУКОВИЋ-КУЧ: Ко не воли Мила, није наш!

АНДРИЈА МАНДИЋ ЗА “ПОЛИТИКУ”: Радимо искључиво у интересу Црне Горе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

moskva2

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Забрана руских медија непријатељски акт, одговорићемо!

milo-karikatura-409x298

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

kuci

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

putovrazi

КАДА ПОЛИТИЧАРИ НЕЋЕ ЗАЈЕДНО, ХОЋЕ ПИСЦИ: УКЦГ и УКС представљају књигу Благоја Ж. Поповића ” Стрелице и путоврази”!

velika1

УОЧИ СРЕБРЕНИЦЕ: Имена џелата који су починили масакр у Велици 28. јула 1944. године, муслимани се нијесу извинили Србима и покајали због злочина!