Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ СУЗАНИ МУГОШИ: Да је среће била би у затвору, а не кандидат за ВДТ!

Милан Кнежевић је на на Одбор за политички систем, правосуђе и управу.казао да је пораз што је Сузана Мугоша кандидат за Врховног државног тужиоца и да је среће да би она сада била у затвору.

Кнежевић је затражио да Мугоша каже ко је тај који је платио пресуду Апелационом суду, како она тврди, за случај државни удар и да појасни везу са Зораном Лазовићем.

– И ово желим да чује читава црногорска јавност. Истражни судија Сузана Мугоша је данас саопштила да је неки амбасадор на црногорском приморју купио пресуду на Апелационом суду – нагласио је он.

Мугоша је навела да није она подигла тужбу против њега и да јој дира породицу. Нагласила је да не познаје припаднике Кавачког клана. Поновила је да све што има везано за спорну пресуду ће саопштити СДТ-у.

Морам да кажем да је ово пораз црногорског парламента, што је ова госпођа уопште кандидат за врховног државног тужиоца, да је било среће и правне државе. Она би сада била у истражном затвору због злоупотреба која је вршила у поступку познатом као државни удар. Е пошто ја тврдим да није све радила часно и поштено и за то постоје материјални докази у виду и преписке са Весном Меденицом, желим да је питам кад се и колико пута чула са Весном Меденицом 12. и 13. марта 2019. године након што су објављени снимци направљен на мјерама тајног надзора, Саша Синдјелића, гдје тврди да је читав поступак фарса и да је био принуђен под утицајем специјалног државног тужилаштва да лажно оптужи Андрију Мандића и мене да смо учествовали у покушају стварања државног удара – казао је Кнежевић.

Он је казао да Весна Меденица и Сузана Мугоша заслужују једна другу.

– Дакле, постоје вјеродостојни докази да сте имали комуникацију са Весном Мденицом везано за случај држав удар, да сте се консултовали са њом и да смо у моменту када су почеле завршне ријечи, када смо ми предали снимке Саше Синдјелића, ви након консултација са Весном Мденицом одлучили да одбијете наше доказе који се односе на Сашу Синдјелића и на његово признање да је све под утицајем специјалног државног тужилаштва посебно Миливоје Катнића и Саше Чађеновића саопштавао неистину – поручио је Кнежевић.

Он је питао зашто се припадниц клана интересују одакле процурио с њима ако не познају вашег сина.

Онда познају вас, господин Мугоша. И ви добро знате да имате везе са људима који су означени као припадници Кавачког клана. И питам вас да ли је ваш син због одређених веза са криминалним структурама био прекомандован у Даниловград? Па сте долазили у хотел Подгорица да молите Зорана Лазовића да вам га врати у Подгорицу и да се то више неће понављати. И то све са 14 година. Даље, ви сте овдје дужни да објасните црногорској јавности ко је купио пресуду на апелационом суду. Нисте ви особа која је обичан грађанин. Ви сте, нажалост, још увијек истражни судија Вишег суда. Кад истражни судија из Вишег суда изађе са ставом да је неко купио пресуду на апелационом суду, ако неће специјално државно тужилаштво да вас саслуша, онда сте ви дужни били по службеној дужности да пођете тамо и да дате сазнања – нагласио је Кнежевић.

Он је нагласио Мугоши да је заслужила дугогодишњу робију.

– Кажите име и презиме човјека који је купио пресуду на Апелационом суду. Кажите име судије који је корумпиран на Апелационом суду. Кажите какве су ваше везе са екипом Лазовић и Миловић, пошто су ли они били заинтересовани да купе пресуду на Апелационом суду. И кажите да ли је тачно да сте молили Весну Меденицу да код професорице Милане Чабаркапе заврши три предмета за вашу черку – питао је Кнежевић.

Он је казао да је она недостојна судске функције коју покрива и да све жене које су бајрачиле са Весном Меденицом треба да буду кажњене.

Ви ћете бити Врховни државни тужилац, када се моја баба, која је умрла 2007. дигне из гроба– казао је он Мугоши.

Судија сузана Мугоша је Кнежевићу казала да је његово излагање испод сваког нивоа.

Заиста, овако излагање посланика Кнежевића је испод сваког нивоа. Ми нисмо овде дошли лично да се обраћамо. Није Сузана Мугоша донела доказе. Ви сте у децембру рекли да су докази из БИА-е. А о томе хоће ли Сузана Мугоша бити окривљена или не, нећете ви одлучивати – одговорила је она.

Мугоша је навела да не познаје Љуба Миловића и припаднике Кавачког клана и Зорана Лазовића.

Мој син није био дисциплински кажњен везано за Даниловград, али ви износите приватност мога дјетета које нема везе са обављањем мога посла. Престаните више да малтретирате моју дјецу – одговорила је између осталог Мугоша.

извор: дан

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК ПАРТИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА: Најстарији суграђани све лошије живе, власници трговинских ланаца све богатији, а власт ћути!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко војвода од провизије!

АНДРИЈА МАНДИЋ: Шта је природније него да као Србин градим добре односе са Београдом и Бања Луком!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

romanovi-naslovna-750x430

У БУДВИ: Филм о Николају Другом Романовом!

висеград

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

медо8

У ЦЕНТАР, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Не може се против ДПС мафије борити са њиховим полицајцима, тужиоцима и судијама, нити по законима које су они усвајали да се заштите!

будва

БУДВА: Око Нове окупљена широка коалиција, сигурни у побједу!

скадар

ИЗ СТАРЕ ШТАМПЕ, ЕПИСКОП САВА ДЕЧАНАЦ: Скадар блистава круна српскога југа!