Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МЕДИЈСКА “ПРАВДА” МИНИСТАРСТВА ЗА МЕДИЈЕ: Антисрбима стотине хиљада, Србима 625 евра!

Пише: Иван Милошевић

Данас су представници Министарства за медије потписали уговоре у склопу фонда плурализма медија. И плурализам су примјенили по својим аршинима – антисрпски медији, односно портали, чија је основна редакцијска политика заштита Црне Горе од вељесрпске агресије, добили су на стотине хиљада евра, док је једини српски портал (моја маленкост) добила свега 625 евра, односно најмање од свих поднешених пријава! По ко зна који пут се потврдило да у Министарству за медије сједе освједочени антисрби и подржаваоци ДПС политике који сваке године шаком и капом дијеле народне паре антисрпским медијима. Тако су “Вијести”, “Побједа” и “Монитор” заједно добили преко 100.000 евра, потом слиједи “Дан” са око 50.000 евра, а за њим су освједочени антисрпски портали ( ЦДМ, Порталаналитика, Антена м) за које је одпредијељено појединачно између 10.000 и 18.000 евра! И “Монитор” који су скоро сви заборавили добио је 20.000 евра, а за портал “Српска 24” опредијељено је читавих 625 евра! Машала!

Дакле, иако је ДПС промијењен прије три године и на челу Министарства за медије се не налазе функционери ДПС-а,медијска политика је иста. Све паре добију Антисрби, остали мрвице, а понеки залутали српски портал 625 евра! И то вам је по тумачењу и актуелног министра плурализам медија и подршка новинарима!

А како то изгледа замлаћивање Срба у Министарству за медије увјерио сам се и сам претходних двадесетак дана. Након објављивања конкурса био сам пријатно изненађен обавјештењем из Министарства да је конкурс отворен и да треба да конкуришем. Припремим документа, очистим и налицкан импресум и чак у њега убацим чланове најуже породице, кажу мора се, и прије неки дан добијем радосни глас преко телефона – нацртајте се данас у 12 сати у ЦНП-у да потпишете уговор о финансирању! Истина, звали су ме још пар пута, те фали неки документ, те треба убацити неки податак и тако томе слично. Одрадих како рекоше мислећи да у Министарству за медије дувају нови вјетрови и да су коначно и они схватили да су српски медији дио новинарског простора Црне Горе и да њих треба подржати, а не само сипати у џепове оних којима су џепови ионако пуни! 

И данас у ЦНП-у министар одржа предавање о слободи новинарства и њиховој жељи да се побољша наш положај. Све лијепо, налицкано! Нешто ми је била сумњива публика, јер у њој су већином била прва пера бившег режима и који се не штеде када су у питању хајке на Србе. Стигоше и персоне из Директората за медије, такође проказани Милогорци или Ултрацрногорци, појавише се и ДПС узданице из АНЕМ-а и осјећам у ваздуху да се спрема нека лакрдија, барем када сам ја у питању! 

А лакрдија је када сам потписао уговор по којем је мом порталу опредијељено 625 евра. Хтједох у први мах да га вратим, али рекох, ајде бар да поведем пријатеље на пар добрих гозби и да платим пар рачуна! Барем да буде нека вајда, јер што се тиче портала са 625 евра могу да обришем нос! Али, ни то ми се не да. Није прошао ни сат након потписивања уговора зову ме из Министарства за медије да им пошаљем потврду из Монстата о разврставању по дјелатности! У том моменту сам се и сам разврстао и рекао да ми не треба ни тих 625 евра и да могу да их искористе да плате некоме пиће или да нешто поједу! Рекох и да је понижење да се било коме даје 625 евра, за годину рада на порталу треба бар десет пута толико и да је то само потврда антисрпског медијског мрака који нам се сервира кроз такозвани плурализам медија. Питаше ме – је ли тако, рекох, баш тако и опростих се и од тих пар вечера и новогодишњих гозби са пријатељима! 

Браћо Срби, јесмо поднијели највећу жртву борбе против ДПС-а, листом гласали против те странке, али њихови кадрови и даље владају у већини министарстава, а посебно у Министарству за медије. Који ли смо се матрак и борили против ДПС-а када нас њихови пулени овако глатко вуку за нос и од Срба праве будале и понижавају нас на сваком кораку! 

Плурализам медија! Јесте, плурализам, али ДПС медија и монтенегринске идеологије. Признајем насео сам на њихову љепоречивост, празна обећања и тобожњу пријатељску руку. Све је то њима било вриједно 625 евра! Мени ни толико!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!