Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МАРКО КОВАЧ: Српског сам рода, хапшење полицајаца наша дијагноза!

‘-На попису становништва који је у току изјаснићу се, исто онако како сам се изјаснио и 2011. и 2003. године, као припадник српског народа који говори српским језиком- казао је у емисији ,,Са Српском у центар” бивши министар правде Марко Ковач, одговарајући на постављено питање уредника емисије Перице Ђаковића.

,,Ипак мислим да је то интимна и лична ствар сваког појединца. Ни у једном интервјуу нити у једној јавној комуникацији до сада ја нисам потенцирао било каква национална, вјерска или било која друга идентитетска питања питања. Прошло је вријеме манипулације националним и вјерским осјећањима људи. М коначно треба да се окренемо неким другим темама. Да ставимо ад акта ове и отворимо теме које су, у правом смислу ријечи горуће, а то су: питања економског просперитета, правне државе и друга битна питања. Задатак свих нас је да откријемо чије су те ,,ничије куће” по Црној Гори. Завршетак идентитетских тема води управо рјешавању ових тема: тема ,,ничијих кућа”, милиона полицијских инспектора, правосудних функционера и слично…Као и остала питања нашег економског опоравка и напретка. Рјешавање горућих социјалних питања, здравства и просвете мора бити приоритет у наредном периоду – казао је бивши министар правде Марко Ковач на Српској РТВ.

,,Видјећемо каква ће бити одлука нове 44 Владе. Комплексна је ситуација. Постоје још неке ствари мимо правне сфере које утичу на саму позицију првог човјека полиције”, казао је, коментаришући пресуду Управног суда којом је поништено рјешење о смјени Зорана Брђанина са мјеста директора Управе полиције, доскорашњи министар правде Марко Ковач.

,,Два пута је доношена пресуда Управног суда овај пут је, колико сам схватио из писања медија које сам летимично погледао, одлучено је у меритуму. Видјећемо каква ће бити одлука нове 44. Владе. Комплексна је ситуација, постоје ту неке ствари мимо правне сфере које су јако битне а које утичу на саму позицију првог човјека полиције и које се по мом мишљењу морају узети у обзир при доношењу нове одлуке. Сви морамо поштовати одлуке суда али и сви морамо водити рачуна и о националној безбједности. Мислим да сам био јасан“- казао је Ковач.

Хапшења челних људи полиције доживљавамо као дијагниозу стања у коме се наше друштво налази

Ковач додаје да је хапшења челних људи полиције доживио као дијагниозу стања у коме се наше друштво налази.

,,То је најочигледнија слика свих оних незаконитости и девијација којем је наше друштво било изложено. Дошли смо у ситуацију да криминалне структуре, не да имају контакте у полицији и у судству, него скоро да имају комплетне системе гдје немате јасну линију разграничења између система и криминала. Такво друштво неминовно води у пропаст. Мислим да смо у последњем моменту зауставили тај процес, отварајући неке нове процесе који ће, полако али сигурно, довести до чишћења институција, до одстрањивања свих оних кадрова који су били склони корупцији и контактима са организованим криминалом. Тај процес ће бити болан и неће се моћи завршити одмах”- казао је Ковач.

Коментаришући валидност доказа са скај апликације Ковач каже да је мишљења да скај апликација сама не може егзистирати као доказ који може довести до осуђујуће пресуде. Требало би, уз то, да постоје и одређени персонални и материјални доказикоји подупиру доказе прибављене скај апликацијом. Скај апкикација, као један вид текстуалних порука које се могу изузети из обичног телефона, сама посеби, без додатних доказа, не могу водити осуђујућој пресуди”- мишљења је Марко Ковач.

,,Моје мишљење је да се један предмет не може базирати само на скај апликацији”- каже Ковач.

Видјећемо да ли ће доћи до формирања нове партије или покрета, која би била много шира прича и једна нова политичка понуда у Црној Гори која би свакако освјежила садашњи политички избор.

Одговарајући на питање да ли је у плану формирање нове партије, с обзиром да је напустио СНП, Марко Ковач подсјећа да се из ове партије повукао јуна ове године након одржаних избора и након што је постало извјесно да ће ова партија бити дио 44. Владе.

,,Желим СНП- у све најбоље јер у овој партији њој има јако пуно добрих и квалитетних људи и нећу рећи ниједну ружну ријеч нити за нити руководство нити за њене чланове, јер носим једно лијепо сјећање на њих. Концепцијске разлике и непостојање консензуса око кључних и тежишних питања развоја ове партије довеле су до тога да су одређени људи, међу којима сам био први, напусте СНП. Видјећемо да ли ће доћи до формирања нове партије или покрета, у којем мислим да не би били само људи који су били у СНП-у. Ако се то деси то ће бити много шира прича, једна нова политичка понуда у Црној Гори која би свакако освјежила садашњи политички избор. Поред бројних партија које сада егзистирају у Црној Гори мислим да има простора за дјеловање једне нове структуре која може дати нови квалитет плитичком животу Црне Горе. Радимо полако и предано на овој идеји али до њене раализације сугурно неће доћи до краја ове године- казао је Марко Ковач.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!