Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Мајка пребијене дјеце са Космета: Изнад главе кћерке пушке, син има бројне подливе!

Марија Радосављевић, мајка двоје деце коју су јуче претукли припадници специјалне јединице косовске полиције, каже да ниједној мајци не би пожелела оно што је она доживела. Видно потресена, она је за Косово онлајн препричала како је затекла претучену децу, када су је позвали да по њих дође.

Била сам у граду, пошто сам водила најмлађег сина на тренинг. Позвао ме је старији син и рекао да су их злостављали и да мора неко да дође по њих. Рекла сам да одмах долазим, мислећи да треба да донесем личне карте, прича Марија у сузама.

Покушала је, каже, потом да се чује са сином и ћерком, али се нису јављали на телефон, па је помислила да су им полицајци одузели уређаје.

Узела сам личне карте и отишла, а када сам стигла на то место преда мном је било блиндирано возило, а када сам скренула поглед, моја ћерка је седела уплакана на ливади, потпуно расчупана, истакла је она.

Радосављевић је казала да је одмах потрчала ка ћерки, али да ју је полиција спречила да јој приђе. Изнад девојчице стајала су два полицајца са пушкама у рукама.

Покушавала сам да је смирим, али никако у томе нисам успевала. У једном тренутку ми је рекла да не може да се смири када су јој пребили брата. Окрећем се ка доле и поред блиндираног возила стоји наш квад, и син чучи и држи руке изнад главе, препричала је она.

Радосављевић је казала да је тражила воду, што јој најпре полицајци нису хтели дати, али су потом попустили, па је поливала ћерку водом како би се смирила.

Са једним полицајцем који је знао српски подигли смо је и ставили у кола. После тога се враћам код сина и видела да има бројне подливе и маснице. Рекла сам му “немој да се плашиш”, а он ми је узвратио “како да се не плашим”, указала је она.

Посебно је шокирала његова изјава “мама да ниси дошла не бих имао децу”.

-Ту сам се много уплашила. Показала сам полицајцима личну карту, да је он дете. Када су видели да је рођен 2007. године узели су и моју личну карту. Питала сам полицајца који је знао српски зашто су тукли моју децу, да ли они имају децу. Рекао ми је да познаје моју ћерку, јер се често вози кроз овај крај. На то сам питала “па када је познајеш зашто сте је тукли”, на шта је одговорио да је имала кацигу па нису знали да је женско, објаснила је она.

Радосављевић је навела да су их пустили и да је, када је дошла кући, видела да је син ударан на бројним местима, да има много подлива. Тада су јој деца пренела да је син бранио сестру када су је вукли полицајци, и сестра брата када су насрнули на њега.

Због тога су их касније одвојили.

На констатацију да косовска полиција демантује пребијање деце, рекла је да не зна шта они тврде, али да зна да њена деца нису спавала целу ноћ.

Шта они причају то ме не интересује. Ако је неко човек од њих рећи ће шта је било. Ја само знам да ниједна мајка не треба да доживи бол коју сам ја јуче. С обзиром на ситуацију и све што се десава око нас да мораш да гледаш децу како чуче испред полицајаца. Има свега 15 и 17 година. Шта су моја деца коме урадила, никоме ништа. Не разумем, казала је Марија, која не може да схвати шта се њеној деци догодило.

Извор: косовоонлине

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦАР ПЛАНИНА: Ком – вaсојевићки Олимп!

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

ПОЗНАТО, А НЕПОЗНАТО: Када су Слобо и Фрањо жељели да буду Тито!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

moskva2

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Забрана руских медија непријатељски акт, одговорићемо!

milo-karikatura-409x298

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

kuci

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

putovrazi

КАДА ПОЛИТИЧАРИ НЕЋЕ ЗАЈЕДНО, ХОЋЕ ПИСЦИ: УКЦГ и УКС представљају књигу Благоја Ж. Поповића ” Стрелице и путоврази”!

velika1

УОЧИ СРЕБРЕНИЦЕ: Имена џелата који су починили масакр у Велици 28. јула 1944. године, муслимани се нијесу извинили Србима и покајали због злочина!