Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Љубав кратко трајала: ДФ тражи смјену Луке Крстовића из Демократа!

Одборници коалиције окупљене око бившег Демократског фронта траже смјену предсједника Скупштине општине Зета Луке Крстовића. Крстовић је функционер Демократа.

Иницијатива којом се тражи смјена Крстовића предата је у скупштинску процедуру. Према информацијама “Дана” у захтјеву за сазивање сједнице Скупштине ради доношења одлуке о разрјешењу предсједника Скупштине као главни разлог је наведено Крстовићево поступање по предлогу коалиције око ДФ-а за доношење декларације о суспензији одлуке о признању Косова.

– Крстовић не извршава послове утврђене законом, статутом општине и пословником Скупштине будући да није обезбиједио одржавање сједнице Скупштине по захтјеву трећине одборника у роковима које предвиђају наведена акта. Наиме, захтјев за сазивање сједнице од стране трећине одборника достављен је дана 12. маја 2023. године. Међутим, предсједник Скупштине општине поступио је супротно члану 58, те Скупштину није заказао у року предвиђеном пословником. И не само то, исти је наведену сједницу по захтјеву заказао за 11. јун 2023 године, чиме је супротно члану 30 пословника и без консултовања и договора са предсједницима клубова одборника утврдио наведени термин као датум одржавања сједнице, у термину који се поклапа са одржавањем парламентарних избора, непосредно након изборне тишине, док је у таку процес утврђивања и објављивања резултата избора на два бирачка мјеста која су непосредно уз салу СО у истој згради – пише у иницијативи.

У иницијативи је наведено да поред наведених разлога предсједник Скупштине је занемарио и чињеницу да је сједница заказана у недјељу, нерадни дан без образложења зашто је донио такву одлуку.

Сматрамо да сте на ова начин свјесно опструирали одржавање сједнице, а посебно разматрање и доношење Одлуке о усвајању Декларације о поништењу и непризнавању Одлуке о признању једнострано приглашене независности Косова и Метохије. Уважавајући претходно, оцијенили смо да су се стекли услови да ви, као предсједник СО, будете разријешени ове функције. Молимо да у складу са законом, статутом општине и пословником СО, закажете сједницу на којој би се разматрао наш захтјев и предлог одлуке о вашем разрјешењу – наведено је у иницијативи.

У Скупштини општине Зета коалиција окупљена око ДФ-а има 16 одборника, Демократе седам, СНП једног и ДПС осам. Умеђувремену, један одборник Демократа је најавио да напушта одборнички клуб и да прелази у независне одборнике.

Лука Крстовић је за предсјендика СО Зета изабран 9. децембра прошле године. На гласању су одборници ДПС били уздржани.

Извор: дан

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!

БЕЗОБРАЗНИ ХРВАТИ ТРАЖЕ: Грлић-Радман хоће Дом у Ластви, брод “Јадран”, предлажу Резолуцију о Божићном устанку, опомињу да Црна Гора у ЕУ иде преко Хрватске, па да не помињу Јасеновац!

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

spijunu

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

jakov-milojko-mimo-momir-750x430

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

mitropolija

МИТРОПОЛИЈА ПОРУЧИЛА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ: Окани се јавног суђења и пресуђивања!

tumane1

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!