Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Конкурси: Три кандидата за предсједника Врховног суда!

Судија Апелационог суда Миленка Жижић, судија Врховног суда Мираш Радовић и судија Суда за прекршаје у Подгорици Рајко Радуловић кандидати су за предсједника Врховног суда, потврђено је “Дану” из Судског савјета.

Оглас за избор предсједника Врховног суда у петак је затворен, а коначан број кандидата који су конкурисали знаће се наредних дана, до када би требало да пристигну пријаве које су евентуално послате поштом.

Предсједник Судског савјета Весна Симовић Звицер казала је да ће у понедјељак знати да ли је списак кандидата коначан и да сада чекају евентуалне пријаве које иду поштом. Након тога, како је навела, 24. и 25. марта имаће сједницу да утврде да ли пријављени кандидати испуњавају услове који су прописани законом да би неко био на челу Врховног суда.

-Након тога Општој сједници Врховног суда прослеђујемо списак кандидата који испуњавају услове и они бирају једног којег нам предлажу за предсједника, казала је Симовић – Звицер.

Судски савјет раније је именовао судију Врховног суда Станку Вучинић за вршиоца дужности предсједника тог суда, а она ће ту функцију обављати до избора новог предсједника.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И РЕСТИТУЦИЈЕ: Зоран Радовић спасио судије!

МУЗЕЈ СРПСКЕ: Изложба “Краљ Петар Први”!

ЧУВАРУ ЛОВЋЕНСКОГ ЗАВЈЕТА – СВЕТОПОЧИВШЕМ МИТРОПОЛИТУ АМФИЛОХИЈУ: Да се врати капела на Ловћен!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

moskva2

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Забрана руских медија непријатељски акт, одговорићемо!

milo-karikatura-409x298

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

kuci

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

putovrazi

КАДА ПОЛИТИЧАРИ НЕЋЕ ЗАЈЕДНО, ХОЋЕ ПИСЦИ: УКЦГ и УКС представљају књигу Благоја Ж. Поповића ” Стрелице и путоврази”!

velika1

УОЧИ СРЕБРЕНИЦЕ: Имена џелата који су починили масакр у Велици 28. јула 1944. године, муслимани се нијесу извинили Србима и покајали због злочина!