Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Коначно, сједница парламента у Подгорици: ДПС дефинитивно одлази 12. априла!

Конститутивна сједница новог сазива Скупштине Главног града биће заказана за 12. април. То је договорено на данашњем састанку представника политичких партија, учесника октобарских избора у Подгорици. Консултацијама су присуствовали носилац листе “Европа сад” Јаков Милатовић, носилац листе коју је предводио ДПС Иван Вуковић, Данило Шарановић из Демократа, као и представници других листа, побједница октобарских избора.

На састанку како је казао представник Европе сад Василије Чарапић није саопштено ко ће бити на челу Скупштине Главног града и ко ће бити градоначелник.

Раније данас предсједник Скупштине Општине Главног града Ђорђе Сухих саопштио је да ће предложити да се 11. или 12. април одржи конститутивна сједница новог сазива подгоричког парламента.

Упутио сам јуче позив носиоцима листа како би се данас на састанку договорили кад да буде конститутивна сједница Градског парламента, ја сам планирао да предложим први дан након католичког ускрса 11.или 12. април за одржавање сједнице, зависно од договора са носиоцима листа, најавио је Сухих на Градској РТВ.

Носитељка листе коалиције „За будућност Подгорице“ Јелена Боровинић Бојовић казала је у емисији „Добро јутро Црна Горо“ да ће она највјероватније бити изабрана за предсједницу Скупштине Главног града. Истакла је да ће се брзо знати и градоначелник и навела да ће то бити неко са врха изборне листе покрета Европа сад. Прва након Јакова Милатовића на листи на прошлогодишњим локалним изборима била је бивша министарка одбране Оливера Ињац.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК ПАРТИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА: Најстарији суграђани све лошије живе, власници трговинских ланаца све богатији, а власт ћути!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко војвода од провизије!

АНДРИЈА МАНДИЋ: Шта је природније него да као Србин градим добре односе са Београдом и Бања Луком!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

romanovi-naslovna-750x430

У БУДВИ: Филм о Николају Другом Романовом!

висеград

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

медо8

У ЦЕНТАР, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Не може се против ДПС мафије борити са њиховим полицајцима, тужиоцима и судијама, нити по законима које су они усвајали да се заштите!

будва

БУДВА: Око Нове окупљена широка коалиција, сигурни у побједу!

скадар

ИЗ СТАРЕ ШТАМПЕ, ЕПИСКОП САВА ДЕЧАНАЦ: Скадар блистава круна српскога југа!