Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КО СЕ БОЈИ СРБА ЈОШ: Поред Ника и Мирсад би да одложи попис!

У потпуности подржавамо захтјев наших суграђана, представника албанског народа, који су затражили одлагање пописа на мјесец да би се створили неопходни услови, како у смислу штампања пописног материјала на свим језицима у службенпј употреби, тако и у свим другим сегментима институционалне спремности за проводјење пописа, казао је предсједник Извршног одбора Бошњачког вијећа Мирсад Растодер.

-Имајући у виду да предстојећи попис становништва у Црној Гори треба исказати и прецизно описати популацију наше државе и да ће прикупљени подаци бити кориштени у наредним годинама, а можда и децнијама, као вјеродостојан извор у социјалној и демографској сфери, сматрамо да треба обезбиједити све неопходне предуслове да се Попис спроведе на законит, цјеловит и детаљан начин, уз потпуну слободу изражавања грађана, навео је Растодер.

Пред нама је, како додаје, врло озбиљан и, надасве, осјетљив процес у коме све институције, превенствено Управа за стаитстику, али и општинске пописне комисије морају бити свјесне одговорности.

Зато није требало журити и бити неспреман у било којем сегменту. Врло брижљиво треба припремити тимове инструктора и пописивача, уз потребну едукацију за рад на терену, како би сви грађани били адекватно поисани и приликом самог чина слободно исказали податке о себи и члановима својих породица. Свака врста институционалне неприпремљености, површности и брзине може изазвати проблеме који током процеса пописивања могу довести до непотребних грешака, непотпуних података, дискриминације и могуће друштвених тензија које могу довести у питање цио процес пописа становништва, оцијенио је Растодер

Због свега тога, како ја навео, позивају Владу да још једном размотри ове чињенице и донесе одлуку о одлагању пописа на мјесец.

-Или док се не стекну неопходни институционални услови да се попис уради квалитетно,темељито, на законит и свеобухватан начин, уз уважавање свих друштвених разноликости у Црној Гори, закључио је Растодер.

извор: стандард

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗБЦГ: Катнић кривицу сваљује на Сашу и Петра!

ПЕНЗИОНЕРИ ПИСАЛИ БИВШЕМ ШЕФУ РЕЖИМА: Дон Мило Корлеоне нас је упропастио као ниједан окупатор!

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

MILO-stefan-jokic_ls-s-e1597160010326

ПЕНЗИОНЕРИ ПИСАЛИ БИВШЕМ ШЕФУ РЕЖИМА: Дон Мило Корлеоне нас је упропастио као ниједан окупатор!

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!