Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Када те Словенија (Фујон) и Хрватска (Грлић) опањкавају: Понижавање понижених!

Пише: Иван Милошевић

Иду ми на нерве ова Фујон и онај Грлић! А још више ми иду на нерве ови наши Дритани и остали из те екипе, који пред Хрватима и Словенцима само што не љубе ланце! Јесте да смо мали, никакви и свакакви, да смо као са коца и конопца и понекад се чини да би било боље да нас нема, него што нас има оваквих, свакаквих и никаквих, али дајте мало кичме, мало усправног хода, мало пркоса, ината, па шта буде, нека буде!

Овако, Тања Фујон из Словеније и Радоман Грлић из Загреба, као да су неки политички гуруи, као да имају кључеве онога и овога свијета, као да су рибари наших душа и господари наше сиве масе, па када нешто кажу, ови са наше стране се скамене, као да након негативних оцјена Тање и Радомана, Црне Горе бити више неће, избрисаће је са географске карте или продати у некој кладионици на Менхетну. А ДПС медији једва дочекају Тању и Радмана и заједно са њима закукају над смијењеним ДПС-ом, ставе црне мараме и залелечу као да нам је све закопано и да нема шансе да нам буде боље док се ДПС не врати на власт. Словенка Тања постала је модерна политичка икона и пред њом се моли не само Дритан и његова влада, него и комплетан ДПС и мањинске странке! Да им каже појели би све што им каже и још би се гладили по стомаку и подригивали и хвалили како укуснија г….. од Тањиних нијесу пробали!

Након Тање и Грлића повадим историјске књиге, па прелиставам странице и чуду човјек не може да се начуди. Словенија, да није било Југославије, како оне прве, тако и оне друге, које су већином Срби у рату стварали и дали велики жртве, данас би била покрајина Аустрије или неке друге хабзуршке државе. Питали би се о својим Караванкама као што се ми питамо о Хималајима и ко зна који би језик учили, да ли њемачки или подваријанте, односно дијалекте из Швајварске и Баварске. Констатовали би их таман колико ЕУ данас констатује Србију и Црну Гору, били би им црна мрља или бестежинска политичка зона! А овако, Срби кроз два рата крварили и срушили Аустроугарску монархију, па потом и Њемачку, Словенце без опаљеног метка примили у нову државу, дали границе, предсједника и остале трице и кучине и формирали као нацију и државу, а они нам данас приповједају и заповједају шта да радимо! Ова Тања се наврзла на Црну Гору, опањкава нас гдје стигне, односно власт у протекле двије године, и само што не постави Мила за вјечитог господара, јер, како каже, у његово вријеме смо напредовали, а данас назадујемо! И те како назадујемо када дозвољавамо да нам Фујон дијели лекције и оцјењује наше домете, прелете и налете! 

А када још крене Грлић да нас савјетује дође ти да сломиш ТВ и све ове портале што га преносе. Каже да јасно морамо да се одредимо на путу ка европским вриједностима, односно да се додворавамо Хрватима, а потом и осталима из некадашње националсоцијалистичке европске коалиције ( посебно Њемачкој)! Када Хрвати почну да бране европске вриједности, онда ни Изет не помаже и не знаш ко је овдје луд, збуњен и нормалан и ко кога овдје ј… у здрав мозак. Хрвати још нијесу како ваља признали злочин у Јасеновцу и дјечје логоре, тренутно у Хрватској Срба има у промилу статистичке грешке, у Вуковару забрањују ћирилицу, а повратника у Крајину има колико и на руци прстију, али Грлић тупи ли, тупи и зове на мобилизациују и одбрану европских вриједности. И летимично прелиставање историјских уџбеника је довољно да нам покаже за какве су европске вриједности били Хрвати, а од њих ти се дигне коса на глави!

Знам да сила Бога не моли, да се моћнима не ваља замјерати, да кад си мали, велики ти кроји капу и још ти шаљу Тању и Грлића да те додатно понижавају, али дајте момци мало пркоса и дипломатског шмека, па Тању и Грлића опомените да гледају свога посла, јер да им није било Срба данас би били незапослени или би били слуге у аустријским и њемачким двориштима! 

Не знам шта ми је ово требало! Знам да нити шкоди нити користи, али Тања ми нешто иде на нерве. Скроз наскроз је некако антипатична и комична! За Грлића немам одговарајуће придјеве!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!