Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Када младост постане старост: Подгоричка скупштина или када ДПС квари омладину!

Пише: Иван Милошевић

Може ли човјек да прескочи младост? Да постане стар и прије него што остари? Могу ли сиједе власи да се појаве и у двадесетим или тридесетим и да под своје узме све оно што припада младости, бунту са разлогом или без њега, жељи да се ствара свој, а не туђи свијет? Увијек се то запитам када прочитам текстове младих Монтенегрина. Тако млади, а тако већ стари!

Све су схватили, прихватили, све им је јасно и како се свијет стварао за седам дана и како је Подгоричка скупштина и њени посланици из  1918. године сатрли све црногорско, све оно што није било српско или ултрасрпско! Воде се научне расправе о Подгоричкој скупштини и још увијек није све јасно, али младим Монтенегринима са ДПС портала све је јасно. Не знам ни што се историчари и остали научници уопште више секирају око Подгоричке скупштине? Зовну ове младе Монтенегрине да им све објасне и тачка! То је то и нема више, Подгоричка скупштина је анђео смрти за Црну Гору, након ње скоро читав вијек Црна Гора је била на великосрпском крвавом тањиру и није могла да дође себи. Тек ју је тако изгубљену пронашао Мило и ДПС и све се онда вратило на период прије 1918. године!

Млади Монтенгрин нема милости за Подгоричку скупштину, али ни за оне који је данас прихватају као значајан историјски догађај и народну вољу тадашњих Црногораца. Млади Монтенегрин за све њих има само погрдне придјеве, попут издајника, велеиздајника, они немају ни љуске удове, него млади Монтенегрин за њих каже да су то шапе, пипци, итд… 

Говори и о уједињењу и пита се како се то Црногорци могу ујединити са некима који их убијају, пале им куће, који су њихови крвници! И са таквим ставовима млади Монтенегрин ујутру устаје, пије јутарњу кафу и дружи се са вршњацима. А добар дио тих вршњака и осталих посматра као паликуће, крвнике, злотворе, убице,… И како са таквим ставовима живјети нормално, радовати се новом сусрету, непознатом погледу и обећавајућој авантури? Млади Монтенегрин се свега тога одрекао зарад ДПС-овске србофобичне приче која је ДПС-у, њеним лидерима, донијела и још увијек доноси енормно богаство!

Жао ми је младих Монтенегрина! Као да су душу издали на реверс ДПС-у и мисле ДПС, а не својом главом. А гдје их то води? Очигледно у провалију, посебно политичку и идеолошку у коју се ДПС већ залетио свом снагом и нема намјеру да стане, него да и даље заводи обичне људе за Голеш планину и од њих прави оно што нијесу! Грци би рекли да квари омладину! Докле?

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ И УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА: Осуђујемо покушај смјене Јанка Јелића, није култура све што се назива културом!

СРБИН ГАЗИ: Новак Ђоковић у полуфиналу Монте Карла!

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК ПАРТИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА: Најстарији суграђани све лошије живе, власници трговинских ланаца све богатији, а власт ћути!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

romanovi-naslovna-750x430

У БУДВИ: Филм о Николају Другом Романовом!

висеград

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

медо8

У ЦЕНТАР, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Не може се против ДПС мафије борити са њиховим полицајцима, тужиоцима и судијама, нити по законима које су они усвајали да се заштите!

будва

БУДВА: Око Нове окупљена широка коалиција, сигурни у побједу!

скадар

ИЗ СТАРЕ ШТАМПЕ, ЕПИСКОП САВА ДЕЧАНАЦ: Скадар блистава круна српскога југа!