Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Јелена Божовић: Искључивање Срба из власти је наставак дискриминаторске политике ДПС-а!

Будући посланик коалиције „За будућност Црне Горе“ Јелена Божовић је изјавила да без учешћа њихове коалиције нема стабилне ни просперитетне владе.

Сваки покушај искључивања коалиције „За будућност Црне Горе“ из власти значило би да се наставља дискриминаторака политика ДПС-а према српском народу и намјерно ислључивање српских политичара и српског народа из учешћа у власти. Такав потез би био веома лош и штетан по Црну Гору и све њене грађане, навела је Божовић за Спутњник.

Она истиче да је та коалиција својим програмом и радом њених предсједника општина и директора предузећа у протеклом периоду показала да има кадрове који могу да одговоре сваком изазову и допринесу опшем развоју и напретку Црне Горе.

Али то би био и коначан искорак када је у питању уважавање српског народа у Црној Гори. Са коалицијом ЗБЦГ, Црна Гора би добила стабилну четворогодишњу владу, али и парламент у ком би коначно потребна двотрећинска већина могла да доноси одлуке о најважнијим питањима када је у питању судство и тужилаштво. Пред грађанима Црне Горе су двије опције: или да идемо напријед са коалицијом ЗБЦГ у влади, или да идемо опет много корака уназад и да се Црна Гора нађе у још једном зачараном кругу. Сваки покушај искључивања ЗБЦГ из будуће власти значиће поново мијешање амбасада као и до сада, а видјели смо у протеклом периоду са двије екперименталне владе да то не води ничем добром и да су због таквих експеримената грађани изгубили повјерење у демократију, да свој глас на изборима сматрају безначајним јер на крају о коначном исходу не одлучују они него неко ко је гост у нашој држави. Зато смо и имали овако малу излазност на изборима. Да бисмо грађанима повратили то повјерење, морамо прије свега научити да поштујемо сами себе и да онако како се и очекује коначно формирамо стабилну и функционалну владу и парламент са коалицијом ЗБЦГ као важним конституентом те власти – истакла је она.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗБЦГ: Катнић кривицу сваљује на Сашу и Петра!

ПЕНЗИОНЕРИ ПИСАЛИ БИВШЕМ ШЕФУ РЕЖИМА: Дон Мило Корлеоне нас је упропастио као ниједан окупатор!

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

MILO-stefan-jokic_ls-s-e1597160010326

ПЕНЗИОНЕРИ ПИСАЛИ БИВШЕМ ШЕФУ РЕЖИМА: Дон Мило Корлеоне нас је упропастио као ниједан окупатор!

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!