Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Јелена Боровинић Бојовић, “Коалиција за будућност Подгорице”: Црну Гору морамо ослободити од Мила!

Коалиција за будућност Подгорице одржала је трибину на Забјелу и током разговора са Забјелчанима кандидаткиња за градоначелницу, др Јелена Боровинић Бојовић, казала је да на овим изборима имамо шансу да снажно и енергично, наставимо процес ослобађања Црне Горе од злогласне странке Мила Ђукановића, која је начинила огромну штету у свим смјеровима и на свим нивоима, Црној Гори, Подгорици, Забјелу.

Она је истакла бројне проблеме са којима се суочавају становници Забјела.

На примјеру Забјела, најбоље се могу видјети проблеми који отежавају свакодневницу грађанима и грађанкама, и овдје и на територији читавог Главног града. Због непланске и стихијске градње, агресивне јурњаве за брзом и огромном зарадом неколицине појединаца блиских ДПС-у, Забјелчани се свакодневно сусријећу са разним проблемима који их ометају у остваривању нормалног и угодног живота. Инфраструктурни проблеми, недостатак добро организованих саобраћајница, хронични мањак паркинг мјеста, затим пребукираност Основне школе “Октоих” – која изводи рад у неколико смјена, па пребукираност вртића на Забјелу, неријешени проблеми са водом и канализацијом… све су то проблеми за која су потребна смислена и планирана рјешења. А таква решења не могу понудити они који су произвели проблеме, казала је Боровинић Бојовић.

Она је навела да они из ДПС, који вам ових дана нуде решења за проблеме које су сами направили, личе на пиромана који се кандидује да угаси пожар и који за своју главну референцу истиче своје искуство у подметању ватре.

Знам да су за фудбалски клуб Забјело емоционално везане готово све породице овдје. И да су неодговорни од овог клуба, који је симбол Забјела, направили парадигму пропадања. То је резултат типичног недомаћинског односа градске управе према Забјелу и његовим грађанима. Вишедеценијско пропадање, пљачка земљишта и клуба, отимање имовине, затим дјеца, за коју би било и лијепо и корисно, да своје вријеме проводе на терену и игралиштима, уз тренинг, дружење и бесплатне чланарине… принуђена су да са својим родитељима плаћају скупе тренинге по приватним балонима широм Подгорице. Или да буду на улици без адекватних садржаја, остављени сами себи, рекла је Боровинић Бојовић.

Она је поручила да све проблеме морамо рјешавати заједно и да нема више игнорисања грађана.

Доста је било са производњом невоља и проблема. Вријеме је да направимо договор због будућности наше дјеце! А први корак у реализацији таквог договора је уклањање неодговорне власти, која је окренута само себи и задовољавању својих личних интереса, нагласила је носитељка листе коалиције За будућност Подгорице.

Она је нагласила да предстојећи локални избори у нашој Подгорици, не представљају само обичан локални изазов.

Наш град је истовремено и Главни град наше државе и зато је наша одговорност још већа. Успјели смо заједно, прије двије године, да почнемо процес ослобођења Црне Горе од криминала, корупције, насиља, непотизма, да зауставимо удар на нашу Цркву и да омогућимо нашем друштву смисао одржавања избора. Смјењивост власти. Кандидат ДПС сакрио је име своје странке иза некаквог покрета. Прерушили су се. Глуме забринуте и добронамјерне људе. Они мисле да смо наивни, они сматрају да нисмо паметни, они мисле да их нећемо препознати. Пошто ја јако волим дјецу генерално, и много времена проводим са дјецом, употријебићу једну метафору из чувене бајке. Они су умислили да су они вук прерушен у бакицу, а да смо сви ми наивна црвенкапа. Прецијенили су себе, и потцијенили су нас. Раскринкани су. Иван Вуковић није кандидат грађана Подгорице него кандидат Бемаxа! Иако очајнички покушава да сакрије своју странку у Подгорици, знајући колико је неомиљена, он јесте кандидат злогласног ДПС-а чији је потпредсједник. Он је политички адвокат свих оних директора који су опустошили државна предузећа и опљачкали Црну Гору. Он је кандидат оних који су наређивали насртаје на Цркву и народ. Они су превазиђени и они ће, коначно, бити поражени, поручила је Боровинић Бојовић.

Она је позвала све да 23. октобра учествују у великој побједи Подгорице.

Ајмо заједно, да побиједимо, за будућност Подгорице, за будућност наше дјеце! И овај скуп, као и претходни, дао је одговор на питање – ЧИЈА ЈЕ ПОДГОРИЦА? Наша је! Сви за број 5!’, истакла је Боровинић Бојовић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК ПАРТИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА: Најстарији суграђани све лошије живе, власници трговинских ланаца све богатији, а власт ћути!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко војвода од провизије!

АНДРИЈА МАНДИЋ: Шта је природније него да као Србин градим добре односе са Београдом и Бања Луком!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

висеград

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

romanovi-naslovna-750x430

У БУДВИ: Филм о Николају Другом Романовом!

медо8

У ЦЕНТАР, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Не може се против ДПС мафије борити са њиховим полицајцима, тужиоцима и судијама, нити по законима које су они усвајали да се заштите!

будва

БУДВА: Око Нове окупљена широка коалиција, сигурни у побједу!

скадар

ИЗ СТАРЕ ШТАМПЕ, ЕПИСКОП САВА ДЕЧАНАЦ: Скадар блистава круна српскога југа!