Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЈАКОВ ЗА (ПО)ЧЕТНИКЕ: “Олуја” се не гаси у Горњем Заостру!

Пише: Иван Милошевић

Јаков све више иде на нерве! Ник хоће да пали и гаси медије по Црној Гори, у Улцињу се кличе ОВК-у, Адријан слави “Олују” и зове у помоћ хрватске министре да му обећају да неће дозволити прогон Хрвата из Тивта, из Горњег Заостра га зову да рехабилитује четнике, а он се као нека млада скрива од сватова по сокацима. А када је нађу нити млада, а ни Јаков не знају ни гдје су кренули и од кога бјеже! Онако, допало им се да бјеже и остале трице! 

Јаков је у старом комунистичком маниру осудио све национализме и њихове шовинизме! И истог момента подгријао све национализме и шовинизме! Што ти је осуда без осуде, када под један кишобран стрпаш и бабе и жабе, буди сигуран да ће на врата да ти куцају и бабе и жабе и да ће сви да тврде да су невини и да траже своју правду! Ко ли је рекао Јакову да у овако сложеној националној ситуацији у Црној Гори сипа фразе попут идеолошке комисије ЦК,није ми јасно, али Јаков, као човјек из Европе, са Оксфорда, ваљало би да зна шта прича и да у помоћ не зове партизане, Мошу и Ђиласа! 

Нику би Јаков требало да каже да смањи доживљај, да се мало среди и да не изиграва албанског принца! У Албанији Срби немају право ни да се зову српски, о српским медијима скоро да нема ни трага, српска тврђава у Скадру је претворена у албански мит, а гробље Црногораца који су гинули на Тарабошу, сравњено је са земљом! Када Ник све то исправи и омогући да Срби у Албанији живе као људи и имају барем основна људска права, онда би неко требало да саслуша Ђељошаја шта има да каже и шта му се свића или не свиђа. До тада би требало да ћути и да се не гура тамо гдје има врло мало мјеста, а посебно у црногорску владу!

Адријана би могао Јаков да упозори да не велича “Олују”, јер у Црној Гои има барем 30 одсто становништва који ту акцију памти као погром или прогон Срба из Хрватске. Могао би због тога Адријан да мало своја патриотска осјећања стиша, постане пристојан и не боде очи Србима по ваздан причом о одлободилачким акцијама хрватске војске на српским просторима! И Адријам би могао да мало ћути, док не прође још које вријеме, односно деценија или двије, да се слегну посљедице “Олује” и да о том догађају Хрвати барем минимално осјете дозу кајања! Могао би Јаков и да упозори Адријана да се не жали хрватским министрима и да уколико има нешто да тражи о томе пита домаће главешине. Тако би доказао гдје живи и ко о њему брине, па није то ваљда хрватски дипломатски службеник! 

Што се тиче Заостра, могао је Јаков да одговори на позив барем писмено и каже поштоваоцима ЈВуО да у Црној Гори још није зрела ситуација за рехабилитацију четника, да комуниста има ко на гори листа, да су Титови пионири окупирали културне и просвјетне инспекције, да раде ударнички и да од њих бивши четници не могу ни за нос да се ухвате, а камоли да траже рехабилитацију! Треба још времена да прође, да се све то очисти, да на њихова мјеста дођу неки други, млади људи, који испод пазуха не носе Титова и Кардељева сабрана дјела и да се тек онда о грађанском рату у Црној Гори поприча нормално и излијече братске ране! До тада, поштоваоци ЈВуО фајронт! 

Све је то могао да каже Јаков, али није! И због тога ми иде на нерве!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗБЦГ: Катнић кривицу сваљује на Сашу и Петра!

ПЕНЗИОНЕРИ ПИСАЛИ БИВШЕМ ШЕФУ РЕЖИМА: Дон Мило Корлеоне нас је упропастио као ниједан окупатор!

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

скадаркон

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!