Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЈАКОВ ИЗ СРЦА БЈЕЛОПАВЛИЋА: Кумровец ме одњихао, њему хвала!

Општина Даниловград данас, 9. децембра, прославља свој дан. Свечана сједница отпочела је интонирањем химне. Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић казао је да је Даниловград на данашњи дан, прије 79 година, разгрнуо мрак фашистичке и нацистичке окупације и јуначким подвигом партизанских јединица ослободио овај град.

Прве устаничке акције из јула 1941. године, међу којима се као најважније издвајају разоружавање окупаторске постаје у Спужу и окршај на Праленовици, представљали су наговјештај дуге четворогодишње борбе која ће у коначном бити потврђена слободарским печатом дана ослобођења, дана који данас заједно обиљежавамо. Тиме је у историјске читанке 9. децембар 1944. године уписан као симбол пркоса и подсјетник понос будућим генерацијама о жртви коју су за слободу поднијели наши преци – казао је Милатовић.

Истакао је да је неопходно поменути и хероје који су немјерљивим доприносом народно-ослободилачкој борби проносили војничку славу бјелопавлићког и катунског народа широм некадашње Југославије, попут Јагоша Жарића, Милована Шарановића, Вељка Милатовића, Владана Ђурановића и многих других.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ФАЛСИФИКАТИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Стефана Првовјенчаног није крунисао папа, него Свети Сава и то руком Јована Крститеља!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊЕ “ПРАВДА”: У Бијелом Пољу ДПС-овци ћутали када су примања била 147 евра, данас критикују када су порасла на 450!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!