Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Изборна медијска фрка у Бјелопавлићима: На Радио Даниловграду од 11 носилаца листа гостује само представник ДПС-а-Бранко Бошковић!

“Локални јавни емитер „Радио Даниловград” д.о.о. ће, у циљу остваривања општег интереса, а у складу са материјалним и техничким могућностима пратити и преносити ток изборне кампање за локалне изборе у Даниловграду у складу са овим правилима.”

Тако је макар требао звучати први члан правилника о изборној кампањи на таласима Радио Даниловграда 92,9 МХз за локалне изборе, који би обезбиједио истинито, благовремено и непристрасно информисање грађана о свим фазама поступка и различитим ставовима током изборне кампање, под равноправним условима за све учеснике у изборној кампањи, у складу са Законом о електронским медијима, Законом о медијима.

Представљање је требало да се у оквиру информативно-политичких програма остварује кроз дебате, сучељавања, интервује и друге посебне емисије, које се емитују без новчане или друге надокнаде, искључиво посвећене локалним изборима, у којима се јавност упознаје са активностима, идејама и мишљењима подносилаца изборних листа и кандидата са изборних листа.

Ипак, до сада, путем Радио Даниловград нисмо имали прилику чути излагање готово ниједног од 11 носиоца листа изузев актуелног предсједника општине Даниловград, Бранка Бошковића, у чијим излагањима, сваке сриједе од 21. септембра, грађани могу постављати питања/износити проблеме, на које, као да постоје готово спремни одговори/рјешења. Пар пута смо покушали пратити овај дио програма даниловградског радија, додуше безуспјешно, линк за ливе стреам у тренуцима гостовања није радио.

Бранко Бошковић (десно) у студију

Бранко Бошковић је носилац листе Права ствар – коалиција Стабилно напријед за Даниловград – Демократска партија социјалиста, Социјалдемократе, Либерална партија; Бранко Бошковић.

Такође, на Фацебоок страници Радија Даниловград, редовно смо могли пратити све најаве, посјете и сликања актуелног предсједника општине Даниловград, чији мандат као незаконит и неуставан, истичу готово сви одборници из садашње опозиције. На Фацебоок-у се могу видјети искључиво објаве у којима се налази предсједник општине Даниловград.

“Форсирање” Бошковића није незаконито иако би се могло окарактерисати као прикривено медијско представљање или злоупотреба општинских ресурса у сврху изборне кампање. Интересантан је податак и да је господин Бошковић на јутрошњем сучељавању на Радију Црне Горе истакао да је дошао са службеним аутомобилом иако није био у својству предсједника општине Даниловград.

Емитери могу у информативним емисијама, изван програма који се односе на медијско представљање, обавјештавати о актуелним збивањима и активностима државних органа и функционера, поштујући правила професионализма, објективности и новинарске етике. Јавни емитер односно комерцијални или непрофитни емитер, који омогућава медијско представљање, мора усвојити и учинити јавним посебна правила о медијском представљању у току изборне кампање за локалне изборе на које се односи правилник Агенције за електронске медије.

Претрагом сајта Агенције за електронске медије, која је надлежна за јавне емитере, нисмо могли пронаћи Правилник о изборној кампањи Радија Даниловград, иако према правилнику о правима и обавезама емитера током кампање за изборе за одборнике емитери су дужни да Агенцији за електронске медије доставе правила представљања у оквиру сваког појединог радијског или телевизијског програма, најкасније десет дана од дана расписивања избора. На овим локалним изборима то није био случај док су правилници достављани за Парламентарне изборе 2020. године и локалне изборе 2018. године.

Данас, асфалт до Радија Даниловград…слушаоци без информација о програмима и плановима учесника локалних избора.

Извор: волим даниловград

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗДРАВ ПРЕДЛОГ, ВЛАДИСЛАВ ДАЈКОВИЋ: Уклонити споменик Броза у Подгорици, било би то у складу са европским резолуцијама!

ГОРА ОД НАЈГОРЕ СКОЈЕВКЕ, АЛЕКСАНДРА ВУКОВИЋ-КУЧ: Ко не воли Мила, није наш!

АНДРИЈА МАНДИЋ ЗА “ПОЛИТИКУ”: Радимо искључиво у интересу Црне Горе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

moskva2

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Забрана руских медија непријатељски акт, одговорићемо!

milo-karikatura-409x298

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

kuci

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

putovrazi

КАДА ПОЛИТИЧАРИ НЕЋЕ ЗАЈЕДНО, ХОЋЕ ПИСЦИ: УКЦГ и УКС представљају књигу Благоја Ж. Поповића ” Стрелице и путоврази”!

velika1

УОЧИ СРЕБРЕНИЦЕ: Имена џелата који су починили масакр у Велици 28. јула 1944. године, муслимани се нијесу извинили Србима и покајали због злочина!