Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ИЗ УГЛА СРБИНА ИЗ ВАСОЈЕВИЋА: “Глас Холмије” пред гашењем, досљедна српска политика смета неким центрима моћи у Црној Гори!

Пише Горан С. Киковић, главни и одговорни уредник редакције часописа ”Глас Холмије” из Берана ‘

Поштовани читаоци и поштоваоци, парадокс је да се часопис за књижевност, историју и културу „Глас Холмије“ из Берана, све више чита и да више нема нити једног 59. броја и да читаоци могу доћи до њега и да смо имали последњу промоцију у Београду у организацији Удружења књижевника Србије, а да је угрожен његов излазак у ”слободној Црној Гори”. Ускоро пред читаоце излази 60. јубиларни број који кошта два евра – толико кошта и његово штампање и то се може провјерити у штампарији.

Поштовани читаоци и поштоваоци, нашег часописа ”Глас Холмије”, његов излазак због притисака које трпим ја као главни и одговорни уредник и тешке економске ситуације је угрожен, јер нијесу обезбијеђена средства за штампу наредних бројева. Да ли ће ”Глас Холмије”, наставити рад са оваквом самосталном уређивачком политиком или ће се и он као и многи други поготову штампани медији у Црној Гори „продати“ или ”издати” западним амбасадама остаје да се види!?

Горан Киковић

Ми смо за 11 година постојања и рада водили патриотску и отворену српску политику часописа и нисмо били слуге нити једне политичке организације, нити појединца, нити амбасаде. Таквом политиком смо наставили до последњег 60 броја, који треба да се појави из штампе ових дана. Хоће ли ”Глас Холмије”, опстати или не, неће зависити само од нас него од свих вас и не само од оснивача Српског историјско-културног друштва ”Никола Васојевић” Беране и Издавачког савјета и главног и одговорног уредника.

Напади на мене и моју породицу се дешавају деценијама уназад због мог научно истраживачког рада и писања 12 књига и истине о историјском битисању Васојевића, као и о мом самом политичком дјеловању. Последњим интервјуом у часопису ”Глас Холмије”, са амбасадором Русије у Црној Гори Владиславом Маслениковим и нашом сарадњом са амбасадом ове нама вјековни пријатељске земље, увидјели смо ми у руководству часописа и у Српској народној одбрани Васојевића да су се активирале одређене ”службе” и центри моћи са очигледном намјером да укину моје историјско публицистичко дјеловање и мој рад који тим центрима моћи очигледно смета. Мени је према мојим процјенама и мојих пријатеља угрожена и лична безбједност и физички, морални и финансијски опстанак у Црној Гори. Немојте да вас ова наша опрезност обесхрабри али је стање тренутно тако! Свети Петар Цетињски је рекао Раду Томову на смртном часу када га је овај упитао шта да ради он му је одговорио. Моли се Богу и држ се Русије! Прегаоцу Бог даје махове! Настављамо борбу за истину!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАСКРИНКАВАЊЕ “ЦДМ”-А И МОНТЕНЕГРИНА: За Милове колумнисте Срби “крвожедни”, а све плаћа Минстарство за медије!

ДИЈАСПОРА, АНТОНИЈЕ КОВАЧЕВИЋ: Вучићева застава, руско њет и друге игре око Резолуције која најмање има везе са Сребреницом!

ИСПОВИЈЕСТ СРПСКОГ ЕВРОСЛИНАВЦА

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!