Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ИЗ БЕРАНА ПОРУЧЕНО: ”НЕ ДАМО НИ ЈЕДАН ПЕДАЉ СВЕТЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ”!

У организацији грађана Берана организован је спонтани протесни скуп у знак подршке Србима на светом и распетом Коосову и Метохији. Грађаани су у протесној шетњи од храма Светог Симеона Мироточивог до манастира Ђурђеви ступови исказали протест уз узвике ”Косово је Србија”. Било је и бакљи од стране омладине окупљене испред манастира Ђурђеви ступови. Скупу се обратио испред манастира Ђурђеви ступови протосинђел Српске православне цркве Евстатије Драгојевић, који је поручио да може слободно у име окупљених грађана и вјерника Српске православне цркве из Берана да поручи браћи Србима на Косову и Метохији да нијесу сами у борби за њихова права и за живот достојан човјека.

На слици може бити: 6 особа, гужва и текст

Дијелимо сваку њихову муку и сваку њихову сузу доживљавамо као своју. Због тога смо вечерас овдје сабрани у једноме духу у једној љубави, у једној вјери, да чинимо добру ствар, јер кад страда један члан цркве онда страда читава црква.Због тога смо се овдје вечерас и окупили да поручимо да не одустајемо од Косова и Метохије, те наше завјетне земље. Не одустајемо ни од једног педља те свете српске земље. Не одустајемо ни од једног Србина под капом небеском, грлимо га, примамо га и признајемо га за свога. У то име живјели и нека вас све Бог благослови, поручио је у својој краткој али надахнутој бесједи пуној братске љубави пред неколико хиљада иокупљених грађана и вјерника Берана испред порте древне светосавске светиње Ђурђевих ступова. Отац Евстатије Драгојевић је позвао окупљене да својим потписом подрже иницијативу коју је покренула група српских удружења ”Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине”, чији је предсједник професор Горан Киковић.

На слици може бити: 6 особа

Протест је једино подржала Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине која је у свом прогласу истакла да је Косово и Метохија данас окупирана земља и да су на њој погажена основна људска и грађанска права, као што су право на слободу кретања, право на рад, бирачко право и сва права која су гарантована одлукама ОУН.

Опис није доступан.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СТАРИ БРОД: Обиљежене 82 године од злочина усташа Јуре Францетића над Србима!

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

ИСТОРИЈА И ЦРНА ГОРА: Нова сазнања о убиству Бошка Бошковића 1924. године, спорни списи генерала Јауковића!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!