Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ивица Дачић: Неприхватљиво да Косово буде члан УН!

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је званичан став Србије по питању француско-немачког предлога о решавању косовског питања веома јасан и одговоран, а то је да Србија жели да се дијалог настави, да учествује у њему и да о свему томе треба разговарати на основама овог плана.

Дачић је, одговарајући на питања новинара у Београду, рекао да је председник Србије Александар Вучић јасно изнео шта су црвене линије, односно шта је за нас неприхватљиво, а то је чланство Косова у Уједињеним нацијама.

-То је веома битно зато што сам имао прилике да чујем и оцене у Бриселу да се Вучић понео конструктивно и одговорно за разлику од Приштине и мислим да је то веома битно, да пробамо да сачувамо наше државне и националне интересе, али и да сачувамо Србију од разних претњи, уцена, могућих санкција и свега онога што би могло да угрози будућност грађана Србије, рекао је Дачић.

На питање шта очекује од данашње посете посланика Европског парламента Владимира Билчика Србији, Дачић је подсетио да је током посете Бриселу ове седмице имао прилику да разговара са представницима Европског парламента.

Навео је да је данашња посета једна од уобичајених посета које представници Европског парламента обављају, нарочито они који прате ситуацију у појединој земљи.

-Ми са њима имамо доста тачака спорења и Европски парламент је институција чије одлуке нису обавезујуће за европске органе, али у сваком случају је веома битно да ми реагујемо на све оно што није истина у њиховим извештајима, али независно од тога мислим да Србија има свој европски пут, рекао је Дачић.

Он је данас у Београду присуствовао церемонији обележавања Међународног дана сећања на жртве Холокауста.

Извор: ИН4С

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗДРАВ ПРЕДЛОГ, ВЛАДИСЛАВ ДАЈКОВИЋ: Уклонити споменик Броза у Подгорици, било би то у складу са европским резолуцијама!

ГОРА ОД НАЈГОРЕ СКОЈЕВКЕ, АЛЕКСАНДРА ВУКОВИЋ-КУЧ: Ко не воли Мила, није наш!

АНДРИЈА МАНДИЋ ЗА “ПОЛИТИКУ”: Радимо искључиво у интересу Црне Горе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

moskva2

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Забрана руских медија непријатељски акт, одговорићемо!

milo-karikatura-409x298

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

kuci

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

putovrazi

КАДА ПОЛИТИЧАРИ НЕЋЕ ЗАЈЕДНО, ХОЋЕ ПИСЦИ: УКЦГ и УКС представљају књигу Благоја Ж. Поповића ” Стрелице и путоврази”!

velika1

УОЧИ СРЕБРЕНИЦЕ: Имена џелата који су починили масакр у Велици 28. јула 1944. године, муслимани се нијесу извинили Србима и покајали због злочина!