Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Испред руске амбасаде: Представници УНЦГ запалили свијеће за Дарију Дугину!

Тихомир Бурзановић, предсједник Удружења новинара Црне Горе и Иван Милошевић, секретар, испред зграде руске амбасаде у Подгорици запалили су свијеће за Дарију Дугину, која је прије два дана настрадала  у терористичком нападу у Москви. Дарија Дугина је кћерка руског Философа Александра Дугина, а била је и новинар и објављивала је истраживачке радове у више руских медија.

Иван Милошевић

Представници УНЦГ су поручили да је Дарија Дугина жртва подијељеног свијета и агресивне русофобије.

Овим чином желимо да осудимо терористички акт у Москви у којем је страдао наш колега и упозоримо да рат као своје прве жртве увијек има новинаре. Дарија Дугина је платила сурову цијену рата у Украјини и надамо се да ће њене убице стићи рука правде, рекли су Бурзановић и Милошевић.

Тихомир Бурзановић

Они су упозорили и на непримјерен однос дијела медија и власти у Црној Гори према рату у Украјини још једном су осудили забрану емитовања руских медија у нашој земљи.

Ни наше власти, као и добар дио колега, нијесу ни слова осуде написали поводом убиства Дарије Дугине. Надамо се да оваквим чином УНЦГ спашава барем дио црногорског медијског образа и тражи да се престане са агресивном русофобијом која је захватила и Црну Гору и да је вријеме да се о свему што се дешава у Украјини разговара трезвено, а да медији престану да извјештавају само из једног, бриселског угла, него да грађане упознају и са другом, руском, страном рата у тој земљи, закључили су Бурзановић и Милошевић.

Свијеће за Дарију Дугину

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

ПОВРАТАК КАПЕЛЕ ОШАМУТИО МОНТЕНЕГРИНЕ: Не дају маузолеј, па да хљеба неће јест, кажу да је умјетничко дјело какво свијет није гледао!

МОНАРХИЈА: Сјећање на годишњицу рођења краља Петра и смрти принца Томислава!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

osman8

БОШЊАЧКИ ПУТЕВИ БЕСПУЋА: Брину о Сребреници, злочине Османа Растодера у Плаву и Гусињу ни да помену!

spurnjik

КАКО ТАТА КАЖЕ: Влада Црне Горе забранила рад и емитовање руских медија!

tihomir1

РЕАКЦИЈЕ НА УКИДАЊЕ РУСКИХ МЕДИЈА, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ (УНЦГ): Људи који воде Владу ЦГ су слијепи послушници америчке амбасаде у Подгорици!

pakao

МОНТЕНЕГРИНИ НА АПАРАТИМА: Над Црном Гором се надвила сјенка (Андрија Мандић и капела) мрачнија од италијанске на Петровдан 1941. године!

Gornje-Zaostro-Krug-17-768x432

ЗАОСТРО КОД БЕРАНА: Голуб Добрашиновић, жив се предати Турцима није хтио, братсва дијелио на људе и нељуде!