Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ИН4С пита Кривокапића, Абазовића и Срзентић: Ми се не плашимо страних амбасада и домаћих „грантопрежа“; а ви!?

Разоткривање непотизма и криминално-коруптивног карактера палог режима, вијести о бруталној полицијској тортури над грађанима Црне Горе и „киднаповању“ правосуђа, демонтажа „Државног удара“, „Коверте“, снимци „многоглагољивог“ Милана Роћена, Душице Вулић и њима сличних „патриота“, непристајање на „заборављање“ НАТО бомбардовања, чување „Косовског завјета“, подсјећање на нашу славну историју, извјештаји са величанствених литија које су ујединиле народ у одбрани светиња… и на крају, што је изгледа неопростиво, ОБЈЕКТИВНО извјештавање о ситуацији у ратом захваћеној Украјини, уз искрено саосјећања због свих жртава – довели су до нове „хајке“ на ИН4С коју је, и овог пута, покренуо ДПС Мила Ђукановића.

Та чињеница нас, свакако, није изненадила – закономјерно пропадање ДПС-а и пораз њихових дискриминаторских политика управо су пропорционални вишегодишњој „пажњи“ коју је тој организованој криминалној групи, заогрнутој „плаштом“ политичког субјекта, поклонио ИН4С. Имају право да се љуте.

Управо је њихов портпарол Андрија Николић, средином марта, позвао надлежне да забраном ИН4С-а „угасе“ и једну од посљедњих могућности да грађани Црне Горе сазнају шта се то дешава у Украјини. А, подсјетимо – ми преносимо информације чији су извор украјински, западноевропски, турски, амерички… медији али и, авај, информације из руских извора.

„Отров“ коју „умирући“ ДПС покушава излити на ИН4С нас не брине, баш као ни реакције њихове „послуге“ оличене у разним „независним“ интелектуалцима и „борцима“ за људска права, „слијепим“ на сва страдања и фронтове – осим украјинског.

Ипак, оно што нас љути јесте информација да стране амбасаде које „ведре и облаче“ по Црној Гори, уз асистенцију „грантопрежа“ из НВО-сектора познатих по, благо речено, благонаклоности према палом режиму, нескривеној србофобији, русофобији и богоборачким ставовима – покушавају издејствовати забрану нашег домена на простору Црне Горе.

Засад – без успјеха.

Ипак, не доводећи у сумњу лоше намјере и упорност горепоменутих, принуђени смо да се обратимо премијеру Здравку Кривокапићу, вицепремијеру Дритану Абазовићу, ресорној министарки Тамари Срзентић, као и свима који држе до слободе говора, права на информисање и правде, и затражимо да стану на пут овим и сличним акцијама.

Очекујемо од Кривокапића, Абазовића и Срзентић да се јасно одреде према „линчу“ којем је, у дужем временском интервалу, изложен ИН4С од страног фактора, експонената палог режима и прозападних филијала.

Притисак који доживљава ИН4С је, ако апстрахујемо физичко насиље и прогон ангажованих на порталу, на знатно већем нивоу него за вријеме диктаторског режима. Нисмо очекивали „ловорике“ од представника нове власти, али ни ово са чим се сад суочавамо.

Ми ћемо, несумњиво, наћи излаз из ове, баш као и из претходних ситуација, али смо свакако дужни да истакнемо да је у ХХИ вијеку, за простор који себе сматра државом, неприхватљиво да стране амбасаде преко својих плаћеника диктирају ниво “медијских слобода”.

Итекако свјесни својих заслуга за промјену система вриједности на изборима 2020. године, као и свим наредним, најмање што очекујемо од владе која је једина материјализација наших напора, жртве и резултата, јесте да јасно изрази свој став – па нека он буде и на нашу штету.

У „мору“ отужних покушаја да се нашкоди ИН4С-у, овом приликом ћемо се подсјетити петиције, која за циљ има укидање нашег медија.

Чињеница да су се међу потписницима нашле и такве „ведете“ црногорске друштвено-политичке сцене попут Новака Аџића, Стевана Џаковића, Николе Челебића, Драгана Бурсаћа, Обрена Меденице, Сретена Вујовића и других њима сличних, додатно нас снажи у увјерењу да смо на правом путу.

Надамо се да ће ова „плејада“ ИН4С-„фанова“ охрабрити и надлежне да, чувајући право на слободу говора и информисања, сачувају бар „мрву“ властитог и државног достојанства.

Грађане Црне Горе од једноумља и јефтине пропаганде – чувамо ми.

Извор: ИН4С

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАСКРИНКАВАЊЕ “ЦДМ”-А И МОНТЕНЕГРИНА: За Милове колумнисте Срби “крвожедни”, а све плаћа Минстарство за медије!

СТАРИ БРОД: Обиљежене 82 године од злочина усташа Јуре Францетића над Србима!

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!