Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Мило имитира краља Николу: Дијели медаље коме стигне, ускоро ће и сам себи да окачи једну!!

Пише: Иван Милошевић

Мора да ће Мило у пензију! Посљедњих дана дијели медаље лијево и десно и коме стигне. Кога год прими закачи му медаљу црногорске заставе првог, другог или н-тог реда. Као да се опрашта од функције, па да се захвали ко му је помогао да остане преко три деценије на власти. Фали му још пар година, па да на власти буде као Броз! Међутим, како је почео да дијели медаље, као да Брозов рекорд неће бити угрожен!

Данас је додијелио медаљу одлазећем немачком амбасадору и то за нарочите заслуге за Црну Гору. Пратим доста пажљиво политичку сцену посљедних деценија и није ми јасно шта је о њемачки амбасадор добро урадио за Црну Гору. Јавно ништа, али мора да је нешто испод жита муљао са Милом и осталим ДПС-овцима, па да му се одуже прилијепили су му орден. Колико знам, Њемцима тај орден значи таман као лањски снијег и чисто сумњам да ће се медаља наћи у некој приватној збирци сувенира њемачког амбасадора!

Интересантнији од примача медаља је Мило. Доста давно сам гледао представу “Дуго путовање у Јевропу” са Лазаром Ристовским у главној улози. Колико се сјећам Лазар, који је глумио краља Николу у тој представи, за собом је вукао кофер медаља и дијелио их по народу и коме је требало и коме није требало. А Црногорци онако набусити са густим брцима и обрвама вољели су да се ките медаљама. Па и уколико их нијесу заслуживали касније би и живот дали за оне који су им коју медаљу прикачили на груди! 

И таман ми тако некако изгледа и данашњи Мило! Мисли да је краљ Никола, па сипа медаље као из рукава. Прије десетак дана додијелио их је туце, данас истина само једну, али нема сумње да се припремају и друге. По медаљама смо рекордери и Мило их тако дијели као да су заслужни примачи нешто велико урадили за Црну Гору! Прије бих рекао да Мило дијели медаље за заслуге примача који су му помогли да преко 30 година влада овом несрећном државом и још несрећнијим народом. А колико су нас они задужили можемо сконтати када прелистамо своје празне новчанике! Друга је ствар са Милом, он има рашта да буде задовољан и да дијели медаље!

Очекујем да ускоро сам себи додијели једну и сам је себи окачи о груди! Да спрдња и то ова државна и међудржавна буде комплетна!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАСКРИНКАВАЊЕ “ЦДМ”-А И МОНТЕНЕГРИНА: За Милове колумнисте Срби “крвожедни”, а све плаћа Минстарство за медије!

ДИЈАСПОРА, АНТОНИЈЕ КОВАЧЕВИЋ: Вучићева застава, руско њет и друге игре око Резолуције која најмање има везе са Сребреницом!

ИСПОВИЈЕСТ СРПСКОГ ЕВРОСЛИНАВЦА

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!