Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Игре и играрије ДПС-а и Демократа: Оставите часне четнике на миру, не припадају они данашњим комунистичким обрачунима!

Пише: Иван Милошевић

Снимак свадбе или неке вечеринке на којој се пјевају пјесме о Краљеву и Александру Дероку, а којој присуствује Душко Марковић, користи се ових дана у политичким обрачунима. Распојасани и пијани ДПС-овци и њихови симпатизери приказују се тобож као неки четнички обожаваоци, а насупрот њима се  истиче идеолошка комунистичка чистота Демократа и њима сличним странкама. Све у добром опробаном маниру по којем су четници, сви одреда, лоши момци, слуге окупатора и сличне комунистичке дефиниције. Партије изникле на комунистичкој њиви међусобно се обрачунавају каљајући четнике и по ко зна који пут пљују по њима, газе по стријељаним главама часних војника Југословенске војске у отаџбини и њихових данашњих потомака.

Директан сам потомак стријељаног капетана ЈВуО, коме је у Словенији прије 76 година пресуђено по кратком потупку, само зато што није издао заклетву краљу и војсци којој је припадао. Стога имам право да осуђујем данашње комунистичке странке што се играју четничком славом, часним именом легалне краљеве војске у Југославији и четничкој традицији која међу Србима траје још од 1905. године и славних војвода и хајдука против Османлија и њихових слугу на Балкану!

Препуцавање ДПС и Демократа око српских пјесама и четника личи ми на филмове о Сутјесци и Неретви и питам се да ли се то у Црној Гори снимају нове епизоде Булајевићевих комунистичких, античетничких и антиљудских филмских наставака? Ко то ровари и даље по дубоким комунистичким јамама у којима још увијек леже неопојане и несахрањене кости официра, војника и обичног народа који нијесу жељели да уживају благодјети комунизма, диктатуре пролетеријата и интернационалног брозизма и бољшевизма. Зашто се данас политичке странке комунистичке провинијенције међусобно обрачунавају уз помоћ четника које су њихови идеолошки преци без суда и на правди Бога маљевима и ножевима утукли и дубоко закопали по јамама широм Балкана? Зашто још једном пљују по њиховом гробовима, објављују снимке гдје се тобож пјева њима у славу, а заправо се каља војничка част и четничко име! 

Нити активисти ДПС-а, нити Демократа, немају право да се изругују невиним жртвама комунистичког терора, које ни дан-данас нијесу ископали из дубоких јама. Маните се, господо комунисти, четника и борите се за бираче својим дјелима или недјелима, а оставите безгробну црногорску и југословенску војску да мирно почива у лавиринтима подземља гдје су их бацили ваши идеолошки преци. Имајте барем толико поштовања према њима, али и себи, и ћутите о онима којима је једини гријех био што се нијесу борили за комунизам и Броза. И у тој борби су дали главе или су их комунисти скинули и као што поштујете сваки камен иза којег је неки партизан опалио метак и дижете му споменик, имајте барем толико обзира да их не мијешате у ваше политичке обрачуне. Уколико то нећете да урадите ради себе, урадите то онда ради данашњих потомака часних четника који се не стиде да кажу да су њихови преци у униформама ЈВуО били родољуби, антифашисти и монархисти. 

Правда за четнике ће кат-тад угледати свјетлост дана, а надам се да ће тада имати ко да каже данашњим политичким комунистичким истимишљеницима у различитим странкама шта су радили. Или за кога све ово данас раде!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРЕПИСКА, “СРПСКА24” – ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: За комунисте има времена, за Равну Гору заузета!

СРПСКА: Први пут обиљежена годишњица оснивања Фочанске бригаде ЈВуО, јунаци који су бранили Србе!

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

pio

ПЕС ДРУГА ВИОЛИНА ДПС-А: На чело Фонда ПИО довели активисту бившег режима из Бијелог Поља!

babunski

СТАРИ ЧЕТНИЦИ: Војвода Петко Илић из Старог Нагоричина!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!

Slobodan-Vladušić

ПРОФ.ДР СЛОБОДАН ВЛАДУШИЋ: На Западу књижевност је изгубила аутономију, више се вреднује њена идеолошка функција!