Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Хрватски ПЕН центар, Томица Бајсић: Не дирајте нам Белведерце!

Хрватски П.Е.Н. центар осудио је “прогон истакнутих црногорских писаца и интелектуалаца због јавно изговорених ставова “.

Након пријетњи предсједника владе Црне Горе Дритана Абазовића и застрашивања писаца Милорада Поповића и Андреја Николаидиса, тамошње државно тужитељство осумњичило је сада потпредсједника Црногорског П.Е.Н.-а Сретена Вујовића да је, учествујући на мирном грађанском протесту 10. марта 2023., починио казнено дјело “ометања службене особе у вршењу службене радње” за које је предвиђена казна до три године затвора, навео је предсједник хрватског П.Е.Н. центра Томица Бајсић.

Хрватски П.Е.Н. центар, поручује Бајсић, осуђује прогон истакнутих црногорских писаца и интелектуалаца због јавно изговорених ставова или због мирног демократског протеста.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

ПОВРАТАК КАПЕЛЕ ОШАМУТИО МОНТЕНЕГРИНЕ: Не дају маузолеј, па да хљеба неће јест, кажу да је умјетничко дјело какво свијет није гледао!

МОНАРХИЈА: Сјећање на годишњицу рођења краља Петра и смрти принца Томислава!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

osman8

БОШЊАЧКИ ПУТЕВИ БЕСПУЋА: Брину о Сребреници, злочине Османа Растодера у Плаву и Гусињу ни да помену!

spurnjik

КАКО ТАТА КАЖЕ: Влада Црне Горе забранила рад и емитовање руских медија!

tihomir1

РЕАКЦИЈЕ НА УКИДАЊЕ РУСКИХ МЕДИЈА, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ (УНЦГ): Људи који воде Владу ЦГ су слијепи послушници америчке амбасаде у Подгорици!

pakao

МОНТЕНЕГРИНИ НА АПАРАТИМА: Над Црном Гором се надвила сјенка (Андрија Мандић и капела) мрачнија од италијанске на Петровдан 1941. године!

Gornje-Zaostro-Krug-17-768x432

ЗАОСТРО КОД БЕРАНА: Голуб Добрашиновић, жив се предати Турцима није хтио, братсва дијелио на људе и нељуде!