Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ХЕРОЈИ АНТИСРПСТВА: Љубови напади у контранападу!

Пише: Иван Милошевић

ДПС портали, добар дио НВО и нове владе од Љуба Филиповића, колумнисте ЦДМ-а (како се сам представља) направили су жртву и јединственог хероја назови слободног мишљења и критичке свијести! Уколико се не варам дотични Филиповић већ годинама свако јутро напада све што је српско, не пропушта да дијели лекције Србима у Црној Гори, али и у Србији, Српкој и широм планете. Не може ујутру ни да отвори очи, а да не проспе по порталских страницама плотуне антисрпских ставова и никоме ништа.

Љубо пише антисрпске памфлете годинама и то свакога јутра, вријеђа сваког нормалнога Србина од јутра до мрака, сугерише му да припада геноцидном и злочиначком народу са сумњивом прошлошћу, а још сумњивијом будућношћу, Србе и Србију оптужује за јавну и тајну окупацију Црне Горе,  промјену националне структуре, генетски инжињерин, величање злочиначких четника, Вучића проглашава Хитлером са Балкана и инспиратором будућих ратних катаклизми и никоме ништа! 

Љубо је прије неки дан, ничим изазван, затражио са порталских страница да се Новак Ђоковић и репрезентација Србије дисквалификује са Дејвис купа, а повод му је била пјесма “Весели се спски роде”, која, по његовим ријечима, је вељесрпска ода анексији Косова и Црне Горе и након тога на свој рачун добио је гомиле увреда и како каже пријетњи смрћу! 

Нијесам за то да се било коме пријети због писане ријечи, али Љубо, брате, претјерао си више са свакодненом изливима нетрпељивости према Србима. Те су криви за ово, те за оно, те за бијело, те за црно, за млако, вруће и хладно и за помјерање најезде скакаваца са јужни на сјеверни пол. Свако јутро тупиш против Срба, скачеш им на ганглије и бубреге и тражиш од њих да се самоуниште и самопониште! И када некоме од тих Срба пукне филм и каже ујутру себи у огледало да је више доста и пошаље ти увредљиву поруку, па и озбиљне пријетње, дигне се монтенегринска сила и велесила и ставља те под државну заштиту и твоје антисрспке колумне и ставове проглашава усамљеним гласом хероја под овдашњом политичком диктатуром! 

Љубо, човјече, који ти је мој, па си навалио на Новака Ђоковића и на “Весели се срспки роде”. Новак је савремена српска икона са својим врлинама и манама и вјероватноје једна од ријетких јавних личности о којој Срби у великој већини имају позитивно мишљење. Таман толико емоција Срби и имају према пјесми Данице Црногорчевић и нема тог Србина коме срце не поскочи када је чује! И сада си се ти нашао да се томе спрдаш и називаш ултранационлистичким и вељеокупаторским! Нити је Новак политичар, нити има ратне фаланге и сошке, нити се бави војним доктринама и осталим работама и гдје год стигне хвали Црну Гору и ради на њеној туристичкој промоцији и шта ти треба да мудрујеш над његовим тениским наступима. Ионако Новак живи у Србији и широм свијета и хладно можеш да се правиш као да не постоји и да се бавиш својим послом. Умјесто тога си га оптужио за национализам и инспирацију анексије Косова и Црне Горе. Премного, Љубо, премного! 

Понављам да нијесам да се за писане ријечи упућују пријетње, али Љубо свакога јутра пуни чашу српске жучи, па када се она прелије, запомаже знаноме и незнаноме и од тога прави вељедржавни скандал! 

Мислим да Љубо свакога јутра пријети и вријеђа Србе и да је неко у овој држави могао барем једно мјесечно да опомене Љуба да то не ради. Међутим, ова држава има дебело разумијевање за свакодневно блаћење Срба и не предузима ништа,  нити се разни интелектуалци и разне НВО за одбрану слободе и критичког мишљења на то окрећу и не питају се има ли у томе говора мржње, али је под окриље своје заштите узела Љуба када је поводом ствова о Новаку и једној пјесми, чашћен увредама и пријетњама! 

Гарант да овога другога не би било, да је прво Љубо културно опоменут да се мане Срба и да се бави неким паметнијим послом, али од тога није било ништа,па смо добили ових дана Љубове нападе и српске контранападе! 

Углавном све ће се заборавити за који дан, али се надам да ће Љубо барем имати трунку самокритике и да ће мало промијенити јутарњу антисрпску плочу. Ионако се кити слободом критике, па нека је мало употријеби и на самокритику. И нека не брине, Срби ће му опростити свакодневне увреде, али бих волио да се Љубо барем једном запита да ли треба да сам себи опрости за све оне јутарње и вишегодишње антисрспке увреде!

ПС. И Љубо није национализам никакво зло, вјероватно си и ти нека врста националисте, али то препуштам твојој сопственој самодефиницији!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!