Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ХАОС У БЕРЛИНУ: Полицајци нападнути петардама и ватрометом, ухапшено преко 300 људи!

У Берлину се поновио прошлогодишњи сценарио када су избили нереди у којима су изгредници користили петарде и ракете за ватромет. Берлинска полиција известила је о низу напада на припаднике хитних служби, али и обичне грађане. Најмање 15 полицајаца повређено је у нападима ватрометом широм града, а око 300 људи је ухапшено , многи због кршења Закона о експлозивима, пише Билд.

Иако је полиција уочи дочека идентификовала Неуколн, једну од 12 берлинских четврти, као највећу жаришну тачку, ствари су ипак испале другачије. Подручје испред Црвене градске већнице код Александер плаца постало је место сукоба. Око 500 људи, углавном младих, нападали су једни друге петардама и ракетама, које су испаљивали равно у масу.

Нападнути су и полицајци, а забележено је више хапшења. Полиција је растерала групу код Нептунове фонтане и кренула да проверава ко поседује ватромет, након чега је група од 200 људи почела пиротехничким средствима да гађа полицајце.

Немири су избили и у јужном предграђу Берлина.

-Прича се да су гађали у све што се креће, написала је полиција на X-у. Полицајци су успели да идентификују 18 особа на лицу места и код њих су пронашли илегална пиротехничка средства.

У улици Соненале запаљене су барикаде од дрвених палета, али их је полиција убрзо уклонила. Полицајци су растерали противнике Израела који су се спонтано окупили како би узвикивали противизраелске пароле. Око два сата ујутро возило хитне помоћи погођено је пиротехничким средством, али, срећом, све је прошло без већих последица. Такође, полиција је пронашла скровиште испуњено Молотовљевим коктелима који су били спремни за употребу.

Под полицијском заштитом, ватрогасци из Берлина гасили су пожар у дому за старе. Наводно је ракета улетела кроз прозор. Спасиоци су из зграде изнели штићенике умотане у ћебад и збринули повређене који су се нагутали дима.

Хитна је такође имала пуне руке посла. Десет особа с озбиљним повредама које су настале деловањем пиротехнике примљено је у берлинску болницу. Регионална министарка унутрашњих послова Ирис Спрангер поручила је како је „99.9 посто људи“ мирно славило.

На средишњем тргу у Франкфурту на Мајни, ситуација је била на рубу ескалације. Стотине младих окупиле су се тамо и у више наврата бацале петарде на друге слављенике, али и полицајце. Снаге безбедности су их убрзо растерале, при чему је ухапшено 20 особа.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

СПРДЊА У РТЦГ-У: Борис Раонић три године незаконито директор!

“КОШУТА” ИЛИ РАДНИЧКА (НЕ)ПРАВДА: Мило их оставио без посла и плата, а траже од Милојка што им је ДПС одузео!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!