Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДРИТАН ТВРДИ: Јаков не разумије дипломатију, трошим, али и доносим!

Предсједник Владе и руководилац Министарства вањских послова Дритан Абазовић казао је да у Њујорк, на Генералну скупштину Уједињених нација, неће путовати двије делегације Црне Горе, већ само једна, предвођена предсједником Јаковом Милатовићем. Из кабинета Милатовића прије два дана су рекли да је Абазовић, као координатор Министарства вањских послова, мимо знања предсједника државе пријавио да ће предводити државну делегацију на засједању у Њујорку, иако је ове године, по раније устаљеној пракси ротације, на челу делегације предсједник државе.

Абазовић је рекао да је изненађен реакцијом и да је Милатовић о сваком детаљу био обавијештен.

-Свака земља на свијету ће бити заступљена са предсједником или премијером, плус министар вањских послова. Тако ће бити и са Црном Гором. То је господин Милатовић знао давно и добром вољом је пријављен да буде на челу делегације. Не желим да улазим у расправе са људима који нису и даље схватили шта су чија уставна овлашћења. Мислим да је само неспоразум у комуникацији, рекао је Абазовић новинарима, након посјете Дому здравља на Цетињу.

Премијер је, на питање ТВ Вијести има ли података колико је грађане коштао одлазак делегације у Њујорк прошле године, рекао да нема прецизан податак, али и да је тај догађај Црној Гори „донио 30 милиона еура“.

Генерални секретаријат Владе нека вам каже колико је то коштало прошле и ове године, нема скривања око државног новца, додао је.

Абазовић је, упитан да ли сматра да су Генерални секретаријат Владе, кабинети премијера и предсједника државе потрошили велики новац на службена путовања, након навода да је за три мјесеца потрошено више од 200 хиљада еура, рекао како не сматра „да је ништа много у том контексту“, већ да је важно колико се доприноси и колико се ради.

-Сва службена путовања су јавна, буџет за то постоји… Ако неко мисли да Црна Гора треба да се изолује, да не треба да буде нигдје заступљена, ја тај став немам, навео је он.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

АНДРИЈА МАНДИЋ ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Црна Гора се понизила, Срби се ујединили!

СТАВ И ТО СРПСКИ, МИЛОШ КОВИЋ: Резолуција је фалсификат, након гласања политика реципроцитета!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!